Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Men efter 5–6 leder Stockholmarna semifinalserien med 2–1.

Karlsson om poängskörden: ”Vill vara bättre”
Alexander Ytterell firar 6–3-målet.
Djurgården firar segern som betyder att laget leder semifinal-serien.

1–1 mellan Mora och Djurgården i hockeyallsvenskans semifinalserie inför den tredje matchen, där en plats i nästa års SHL är belöningen. I den andra semin möts Brynäs och Karlskoga (2–1 i matcher).

Matchen i Smidjegrav arena på lördagskvällen blev en kvart försenad på grund av ett brandlarm. Inget farligt dock; orsaken uppgavs vara ”rökutveckling i ett köksutrymme”.

Det mest tända laget när matchen väl kom i gång var Djurgårdens Kevin Carlsson. Han gav sitt lag rena smakstarten redan efter dryga två minuter när han åkt sig fri och drog till i Waltteri Ignatjews vänstra kryss.

Stockholmarnas fina öppning fortsatte när dubbla tiden gått. I powerplay kunde Ludvig Rensfeld knäppa in 0–2.

– Moras unga spelare är övertända. De vill leka hockey och visa sig på styva linan, konstaterade expertkommentatorn Fredrik Söderström i TV4 Play.

En som hade rätt volym av tändvätska var Kevin Carlsson. Efter 13.12 blev han tvåmålsskytt genom ett dragskott till 0–3. Ignatjew kan knappt ha sett något på grund av alla de spelare som trängdes framför honom.

Men det rödklädda ville inte gå till den första periodpausen med tre mål i baken. Chansen kom i spel fem mot fyra. Den som tog den var Chad Yetman efter en helt öppnande passning av Johan Persson. 1–3 med andra ord.

Siffror som stod sig när de första 20 minuterna var över.

– Två sköna mål, det tackar man för. Vi kommer ut till den här matchen precis som vi ville, menade dubbla målskytten Kevin Carlsson i TV4 Play.

Snabbt mål för Mora i andra

Ett sent mål för Mora i den första perioden avlöstes av ett tidigt i den andra.

Det hade bara gått 45 sekunder när Måns Carlsson hittade ett perfekt läge – och avslutade kliniskt till 2–3. Men visst borde Viktor Andrén varit med bättre där?

Strax efteråt var Djurgården ytterst nära ett fjärde mål, men Linus Klasen träffade ramen.

I stället kom 2–4 när Linus Söderström sköt i det så kallade gubbhörnet hos Ignatjew.

– Ett billigt mål när Mora precis ätit sig in, tyckte Fredrik Söderström i TV4 Play.

När elva minuter passerat var det dags för Yetmans mål nummer två efter slarv från Djurgården. 3–4 kom på ett stenhårt dragskott.

Gästerna vägrade hänga läpp, utan svarade tre och en halv minut senare. Ett mycket vackert anfall, efter en snabb spelvändning, avslutades av ännu en tvåmålsskytt – Linus Eriksson till 3–5.

Snabbt mål av Djurgården

Skulle Mora göra en push i den avslutande perioden?

Svaret blev nej – redan efter 1.11. Då dängde ett hetare Djurgården genom Alexander Ytterell in 3–6.

Då dalmasarna målvakt. Ut gick Ignatjew, in kom Emil Zetterquist.

Målen fortsatte trilla in – och det var Mora som gjorde dem.

Gästernas David Blomgren var utvisad när Måns Carlsson kunde raka in 4–6.

18 sekunder senare tryckte Henrik Ekman in 5–6.

Elva och en halv minut återstod då; oceaner av tid i ishockey.

Helt plötsligt hade hemmalaget en chans att vinna efter att ha givit bort matchen flera gånger.

6–6 var ytterst nära när Yetman sköt i stolpen i spel fem mot fyra. Sedan var det Kalle Kratzs tur att träffa ramen.

– En osannolik matchbild. För inte så länge sedan hade vi 3–6 och inget talade för Mora, förklarade expert Fredrik Söderström.

Med knappt två minuter kvar plockade Mora ut  Zetterquist, utan att något hände i målväg.

– Ett magnifikt underhållningsvärde, summerade Fredrik Söderström i TV4 Play.

Nästa match i semifinalserien mellan Mora och Djurgården spelas på måndag. Då också i Smidjegrav arena.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.