Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Trots attraktivt läge – bostadsrätter svårsålda

Området Månsgård i Rydebäck är snart färdigbyggt. Nu har Götenehus påbörjat byggnationen av 29 radhus med äganderätt.

På tomten i mitten på bild högst upp och på tomten i mitten i nedre delen av bilden har Götenehus börjat bygga radhus. Den lilla plätten i mitten är en  mindre park.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Björn Lilja

Annons

– Vi har börjat bygga och i slutet av april reser vi stommar, säger Magnus Cederberg, projektutvecklare på Götenehus.

Tanken från början var att ägandeformen skulle vara bostadsrätter. Men marknaden för bostadsrätter har varit svår. Det ekonomiska läget har spelat roll för Götenehus beslut att ändra ägandeformen från bostadsrätt till äganderätt.

Annons

– Man har blivit rädd för bostadsrätter eftersom man har en avgift som är svår att kontrollera själv. Vi har märkt att intresset har växlat det gångna året, från bostadsrätter till äganderätter. Även om räntan påverkar dig oavsett om du äger din fastighet eller bor i bostadsrätt.

Annons

Öppna bild i helskärmsläge

Götenehus börjar med att bygga sju radhus på Kalvögatan.

– Två av de första sju husen är sålda och inflyttning sker före jul. Men det har varit tufft helt klart, säger Magnus Cederberg.

Han är ändå hoppfull och tror på Rydebäck trots att marknaden varit trög.

– Det är ett fantastiskt läge med fina hus och när vi har fått upp de här husen och kan visa hur bra det blir så känner vi oss trygga med att resten kommer säljas också. Sedan hoppas vi så klart att en räntesänkning hjälper oss på vägen.

Götenehus har byggrätt på totalt tre fastigheter på området. På de första två områdena blir det radhus som är 113 kvadratmeter och i prisklassen 4,9 till 5,3 miljoner kronor. Även på det tredje området, ut mot Landskronavägen, blir det någon form av radhus eller kedjehus på.

Totalt på området Månsgård kommer det, när allt är klart, att bli 300 bostäder. Hela området utvecklas av Skånemark Exploatering AB. Någon villatomt är fortfarande inte bebyggd men när Götenehus är färdig med sina tre etapper är området i stort sett färdigbyggt.

Annons

Läs mer: Rydebäck växer med radhus och äganderätter

Annons

Götenehus har byggrätt även på plätten till vänster i bild som vetter mot Landskronavägen. Där hoppas de börja bygga i slutet av året. 
Området Månsgård i Rydebäck gränsar i norr till Rydebäcksallén och i öster till Landskronavägen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Björn Lilja

Annons

Annons

Till toppen av sidan