Gå direkt till sidans innehåll
BK Häcken

Nordin Gerzic rasar mot straffen: ”Horribelt”

Häcken kollapsade och tappade 3-0 till 3-3 på ett par minuter.

Kvitteringen kom efter en sent dömd straff.

– Det är inte straff, punkt slut, säger Adam Lundqvist som orsakade straffen.

Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev en galen avslutning på matchen mellan Djurgården och Häcken. Gästerna från Göteborg ledde länge med 3-0, men Djurgården kom tillbaka, hämtade upp underläget och räddade 3-3 efter en sen straff.

En straff som kom att diskuteras.

Haris Radetinac sköt och bollen tog på Häckenförsvararen Adam Lundqvists armbåge när han höll sin arm tätt intill kroppen. 

– Det är en intressant situation där domaren tar lång tid innan han blåser. Jag har sett den igen och kan inte se något fel med hur Adam har armen vid kroppen. Den ser ”soft” ut, säger Häckens tränare Paco Johansen. 

– Surt att det är ett domarbeslut som går emot oss. Jag tycker vi kunde gjort en bättre prestation sista minuterna, fortsätter han. 

”Vet inte hur fan domaren ser det?”

Julius Lindberg, som gjorde Häckens 2-0 mål, har svårt att ta in vad han var med om i slutet av matchen. 

– Han väntar också så är det linjedomaren som tar den. Det är helt sjukt alltså. Det sjukaste jag varit med om.

– Jag stod vid bänken och domaren stod i min linje. Jag kan inte se om bollen tar på handen eller bröstet så jag vet inte hur fan domaren ser det, säger Mikkel Ryygard. 

Adam Lundqvist, som orsakade straffen, är i sin tur säker på att det inte var straff. Han tycker att det var ett bra blockerat skott.

– Armen när in till kroppen. Domarna har inte hunnit se det, men det är vad det är. Jag är nöjd med blocken. När jag känner var den tar känner jag att det är en block i 90:e, men så hittar han en straff i 90:e.

Experten Nordin Gerzic håller med Häckens spelare och ledare. Han går ännu längre i sin kritik.

– Armen är helt intill kroppen. Jag är inte ens säker att den tar på handen. För mig är det ej straff. För mig är den horribelt dömd, säger han.