Gå direkt till sidans innehåll
Gift vid första ögonkastet

Minuter från troschock i ”Gift vid första ögonkastet”

Det rådde trospanik bara minuter innan Emmy Johanssons bröllop med Mattias Cedergren i ”Gift vid första ögonkastet”.

Nu berättar hon om dramatiken som tittarna inte fick se och hur det egentligen var att kyssa Mattias efter bara några minuter.

– Då hade jag lite panik, säger hon.

Emmy Johansson med ett stort leende under vigseln.
Foto: SVT
Mattias Cedergren under bröllopet.
Foto: SVT
Makarna kysser varandra efter att bara ha känt varandra i några minuter.
Foto: SVT
Det blir en lång kyss framför vänner och bekanta och videokamerorna.
Foto: SVT

Alla med ”Gift vid första ögonkastet”-abstinens kan nu pusta ut när en ny säsong av programmet är tillbaka i SVT.

På måndagskvällen börjar den tionde säsongen där fyra par säger ja till varandra första gången de träffas – och tittarna får sedan följa deras kärleksresa.

Emmy Johansson, 26, från Kalmar är en av deltagarna som i det första avsnittet gifter sig med Mattias Cedergren, 27, från Täby. I avsnittet syns hur hon leds fram till altaret av sin mamma där Mattias väntar.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Och vet inte om jag någonsin kommer vara så nervös heller. Allt efter har känts som en barnlek jämfört med det här, säger hon om känslorna innan bröllopet.

Emmy Johansson leds fram till altaret av sin mamma vilket var viktigt för henne då hon har vuxit upp utan sin pappa och mamman har varit en viktig stöttepelare.
Foto: SVT

Första intrycket av Mattias

Men när hon fick syn på Mattias och såg att han var lika nervös kändes det bättre.

– Sedan tror jag bara att jag tänkte att han såg väldigt snäll ut. Vilket jag också var någonting som jag verkligen letade efter. Sedan såg han liksom trygg ut, säger Emmy som berättar att hon och hennes vänner och familj hade kallat den framtida mannen för ”Nalle” och det stämde bra in på Emmys första intryck av Mattias.

Kysser varandra efter bara några minuter

Efter vigseln tar Mattias initiativ till en kyss som ser ut att vara länge. Emmy berättar nu om kyssen som skedde när de bara hade känt varandra i några minuter.

– Alltså det kändes inte så konstigt som jag trodde det skulle kännas. Och i och med att jag ändå fick en bra känsla från början så kändes inte det obekvämt. 

– Sedan kändes det väl lite genant kanske. Just för att det är både hans familj, som jag inte ens hade hunnit hälsa på, och framför hela min familj, säger hon.

Trospaniken precis innan bröllopet

Emmy avslöjar även att det höll på att bli en troschock under bröllopet. Hon hade nämligen lämnat in brudklänningen hos en sömmerska för att sy igen en slits lite. Men precis innan bröllopet upptäckte hon att sömmerskan missat en glipa i klänningen.

– Då hade jag lite panik. De sa ”nu ska du ut och jag bara ”nej, jag kan inte gå ut nu”. Då blev det lite panikartat. De sista tio minuterna blev det bara kaos, säger Emmy som berättar att de som tur väl var hittade dubbelhäftande tejp som räddade situationen.

– Annars hade det blivit troschock, säger Emmy och skrattar.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare