Gå direkt till sidans innehåll
SHL

Marcus Sylvegård om sin måltorka i slutspelet

Han kom tvåa i den totala skytteligan i grundserien.

I slutspelet däremot är Växjös Marcus Sylvegård mållös efter sex matcher.

– Klart det är frustrerande, säger han inför den tredje semifinalen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

23 mål på 51 matcher blev Marcus Sylvegårds facit i grundserien. Bara Färjestads David Tomasek lyckades göra fler (25 mål).

I slutspelet har det gått desto tyngre för Sylvegård vad gäller målproduktionen och efter sex spelade slutspelsmatcher väntar han fortfarande på sitt första mål.

– Poängmässigt har det gått så där men jag tycker jag spelat bra. Jag tycker vi skapar många bra lägen vår kedja, men det går upp och ner. Vi vill hitta en känsla där vi går in och inte tänker så mycket, säger Sylvegård tätt efter söndagens semifinalsmatch som Rögle vann med 4–2.

– Jag älskar att göra mål och nu var det längesedan. Men först och främst vill jag vinna. Det gör vi inte och jag gör inga mål så det är klart det är frustrerande.

Vill se fler ”grismål”

De två första semifinalerna i Växjö har varit väldigt jämna och båda gångerna har Rögle dragit det längsta strået. I söndagens match hade Växjö stundtals bra momentum och många avslut men väldigt svårt att överlista Christoffer Rifalk. 

– Klart det är jättefrustrerande men samtidigt tycker jag vi fortsätter bra och kör hela vägen in i slutet av tredje. Men det gäller att vi får in pucken och det har vi svårt med just nu. Vi behöver fler grismål. Mer fart och fler vunna dueller framför mål.

Nu väntar två matcher i Ängelholm, den första på tisdag. 

Vad Sylvegård vill se mer av från Växjö då? Mål.

– Ja, mer mål helt enkelt. Jag tycker vi spelar bra men det extra för att få in puckarna saknas. Rifalk är bra i målet så gäller att vi får hål på honom.