News55

Brynäs finalklart efter jättedrama

Artikelbild
Johan Larsson sköt Brynäs till den allsvenska finalen. Arkivbild. (Foto: Pontus Lundahl/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

Brynäs fixade finalbiljetten i SHL-kvalet – men först efter ett jättedrama mot Bik Karlskoga. Anton Rödin kvitterade med 18 sekunder kvar – och sedan avgjorde Johan Larsson i förlängningen med sitt 4–3-mål. Därmed är Gävlelaget finalklart med 4–1 i matc…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Därmed är Gävlelaget finalklart med 4–1 i matcher.

Brynäs avgjorde i numerärt överläge med bara 53 sekunder kvar av den fjärde perioden.

Det var jävligt skönt. Jag såg inte att pucken gick in, jag bara hörde jublet, säger Larsson till TV4 Play.

Brynäs rivstartade och Tyler Kelleher tog köksvägen och gjorde 1–0 redan efter 42 sekunder.

En mardrömsstart för Bik Karlskoga.

Men laget reste sig och kunde kvittera genom Jesper Norbäck sedan han snott pucken av Jack Kopacka.

Det är inte den starten man vill ha. Men det är bara att släppa. Skönt att första slutspelsmålet kommer, jag har haft lägen förut, sade Norbäck till TV4 Play.

Brynäs tog kommandot på nytt när Johannes Kinnvall kunde göra 2–1 i början av andra perioden i en snabb spelvändning.

ANNONS

Jag tycker vi går ner oss lite i den här perioden, jag tycker vi spelar slarvigt, sade 2–1-skytten.

Hans onda aningar besannades.

Karlskoga kvitterade ännu en gång när Hampus Plato prickade krysset bakom Brynäsmålvakten Damien Clara i numerärt överläge i tredje perioden.

Och med knappt två minuter kvar såg Simen André Edvardsen med en backhand ut att ha förlängt semifinalserien och fixat en sjätte match i Karlskoga.

Men Brynäs tog ut målvakten och Anton Rödin kunde skjuta kvitteringen via ett motståndarben med bara 18 sekunder kvar av tredje perioden.

Sedan avgjorde Johan Larsson.

I den andra semifinalserien leder Djurgården över Mora med 3–1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan på onsdagen.