Gå direkt till sidans innehåll
Malmö FF

Rydströms kritik mot kaoset i Värnamo: ”Det är löjligt”

Det är fortfarande inte bestämt var och när IFK Värnamo och Malmö FF ska mötas.

Simon Thern ber supportrar och övriga lag om ursäkt samtidigt som Henrik Rydström tycker att processen är löjlig.

– Det blir lite som att de tror att vi inte har någon verksamhet i veckorna, att mina spelare är på bruket eller i verkstaden och sen kommer de till samlingen, säger MFF-tränaren.

Henrik Rydström är kritisk.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Simon Thern.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

I måndags spelade IFK Värnamo hemmamatch mot Gais – i Borås. Gräsmattan på Finnvedsvallen är i så dåligt skick att den inte duger för spel och risken är att den inte heller är bra nog när Malmö FF ska komma på besök på söndag. Även den matchen riskerar att flyttas till Borås och i så fall spelas på måndag.

På X har IFK Värnamos mittfältare Simon Thern publicerat en film där man ser en fotbollsplan i dåligt skick.

”Supportrar och övriga lag. Jag ber om ursäkt för vår inkompetens att få iordning en fotbollsplan. Här är vår träningsplan nu. Förra året fick vi gå på den i mitten på juni. Så vet ni vad vi har att jobba med. Jag skäms. Men vi kan inte påverka mer än vad vi försökt”, skriver Thern.

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström är skarpt kritisk mot att det inom svensk fotboll silas mygg och sväljs kameler.

– Om man pratar om professionalitet och svensk fotboll så är det löjligt. Man jagar oss för att vi missar 15 sekunder för en intervju i halvtid och det blir böter. Sen förväntas vi bara gå och vänta på beslut. Vi har en jäkligt noggrant planerad vecka som är väldigt mycket beroende på när matchen är, säger MFF-tränaren.

För Rydström spelar det inte så stor roll var matchen spelas, det viktigaste är när.

– Blir det gräs så blir det bra på söndag. Blir det konstgräs på måndag så blir det bra. Vi lägger inte mycket energi på det men jag tycker ändå att man ska poängtera att så här tycker jag inte att man kan ha det när vi håller på med professionell verksamhet.

Åt vilket håll tycker du kritiken ska kastas?

– Jag vet att Värnamo som klubb gör allt de kan. Jag har sett vad de själva pratat om när det gäller kommunen och jag vet att det var likadant förra året. Utifrån vårt perspektiv handlar det mer om när man fattar beslutet och då blir det ju förbundet eller Sef… Hur länge kan man hålla på beslutet?

Besked på torsdag

I nuläget väntas besked komma under torsdagen då en besiktning av planen ska genomföras. I IFK Värnamo hoppas man att den godkänns, men tron är inte speciellt stor.

– Det finns inget som vi vill hellre än att spela hemma. Hade det varit mer gräs i den här mattan hade jag kanske varit mer optimistisk, men nu är vi där vi är, säger klubbchefen Lisa Lidén.

Hon berättar att det för fullt planeras för spel i Borås.

– Det är vår största match på året som vi riskerar att flytta. Jag och vi som jobbar i klubben lägger ett enormt arbete på att förbereda en smidig flytt, så är det, säger Lidén.

Rydström tycker att det är för sent at få besked på torsdagen.

– Är man inte inne i det så kan man tycka att det inte spelar så stor roll, men det spelar stor roll. Nu har vi olika scenarier och förhoppningsvis får vi veta innan torsdagsträningen så då kommer vi kunna korrigera det. Det jag menar med professionalitet är att vi tar vårt yrke på fullaste allvar och är väldigt noga med hur träningen ser ut varje dag, då blir det viktigare att få tidigare besked.

Vad exakt är löjligt, menar du?

– Det som blir löjligt är att det är så rigorösa krav på vissa grejer. Det är tävlingsdelegater som springer och hittar 15 sekunder där. Här pratar vi om dagar där vi inte får veta någonting. Ska man vara rigorös så får man vara det hela tiden.

Henrik Rydström har ingenting emot om matchen spelas på konstgräs, inte heller om den spelas på en gropig gräsmatta.

– Vi ska kunna spela på alla underlag.

Som spelare hade du valt Finnvedsvallen?

– Garanterat! Jag tyckte om konstgräs också men jag gillade lite mer om det var ojämnt och studsigt. Det kan jag ärlig erkänna.