Annons

Annons

Annons

Insändare
Goda skäl till mobilförbud i skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.
Full koll på mobiltelefonen under lektionen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Hej du elev som tycker att man ska få använda mobiler i skolan (LT, 3 april). Lagen ändrades för några år sedan och det berodde på flera saker. Mobiler störde i klassrummet och många elever var mer intresserade av sin mobil än av vad läraren sa. Dessutom användes ibland mobiler för att fotografera andra elever halvnakna eller nakna i omklädningsrum eller i duschar, foton som sedan spreds till andra elever eller på nätet.

Annons

Annons

Skolor behöver inte samla in mobiler om allt fungerar bra. Samlas de in ska de efter en lektion lämnas tillbaka till eleverna, men en rektor kan besluta att alla mobiler ska vara insamlade under hela dagen.

Behöver du ringa hem eller en förälder ringa till dig om något viktigt kan du säkert få låna en telefon av någon som arbetar i skolan. På Skolverkets sidor skriver man så här: ”Om det finns särskilda skäl får dock rektorn eller en lärare tillåta en enskild elev att använda en mobiltelefon eller annan elektronisk kommunikationsutrustning. Det skulle till exempel kunna handla om att en elev av privata skäl snabbt behöver kunna nås av en vårdnadshavare.”

Fint att du använder LT för att tala om vad du tycker. Hoppas att du förstår varför mobiltelefoner inte får användas hursomhelst i skolan.

Staffan O

Annons

Annons

Till toppen av sidan