Gå direkt till sidans innehåll
Viaplay

”Ace of Base – all that she wants” har premiär 1 maj på Viaplay och TV3

Syskonkärlek och vänskap. 

Bitterhet och avundsjuka. 

Nu har Viaplays dokumentärserie om Ace of Base fått ett premiärdatum – det här vad som väntar. 

Jonas Berggren, Jenny Berggren och Ulf Ekberg. Ace of Base.
Foto: Johnny Wohlin / Viaplay group

Det var i november som Viaplay group berättade att man beställt en dokumentärserie som ska berätta historien om Ace of Base. 

Produktionsbolaget Nexiko och regissören Jens von Reis har fått ta del av ”unikt och privat videomaterial” som filmats av bland andra Ulf Ekberg för att berätta hur ”de fyra vännerna från Göteborg tacklade kändisskapets med- och motgångar.”

Nu meddelas att ”Ace of Base – All that she wants” har premiär 1 maj på Viaplay och TV3. 

– Man skulle kunna tänka sig att fenomenet Ace of Base bara är en glättig framgångssaga. Men bakom fasaden hittade jag en historia om syskonkärlek, drömmar och vänskap, men också av bitterhet, avundsjuka och misstänksamhet. Beståndsdelar som gjorde den här dokumentären till det mest utmanande jag har gjort, säger regissören Jens von Reis i en kommentar. 

Så blir ”Ace of Base – All that she wants” på Viaplay

Ace of Base 1995; Jenny, Jonas och Malin Berggren samt Ulf Ekberg.
Foto: ROBBAN ANDERSSON / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

I ett pressmeddelande går att läsa att dokumentärserien ”innehåller arkivmaterial som aldrig har visats tidigare, från bandets genombrott 1992 och framgångsåren som följde, filmat bakom kulisserna.” 

Vidare: ”I dokumentären, bestående av tre delar, blandas denna unika inblick med intervjuer och berättar den otroliga historien om hur Ace of Base blev ett av världens största popband.”

– Vår historia har alltid varit vår egen, men den har aldrig delats med omvärlden på ett sådant öppet och ärligt sätt som i denna dokumentär. Vi hoppas att den inte bara underhåller våra fans utan också ger en djupare förståelse för vår resa och passionen som har drivit oss, säger Ulf Ekberg bland annat i en kommentar. 

”Ace of Base – All that she wants” produceras av Nexiko med Daniel Andreasson som producent. Exekutiv producent på Viaplay Group är Johan Wennberg. 

https://www.youtube.com/watch?v=oF73Yj9rKIg