Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset

Klasskillnad i Burnley – Brighton bara vinner

Vi fick se närmare miljonen på 13 rätt förra helgen trots att storfavoriter som Arsenal och Everton vann på kupongen. Den här helgen väntar ännu en svårlöst och rolig kupong med hög potential. 

Jag bygger mitt system runt Brighton-spiken mot ett begränsat Burnley på Turf Moor.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

Foto: PAUL CHILDS / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

BÄSTA SPIKARNA

Klasskillnaden talar för bortalaget

3. BURNLEY–BRIGHTON 2

Burnley har inte spelarmaterialet för att vara i Premier League och när väl laget lyckats plocka poäng beror det ofta på att motståndarna underpresterar. Brighton är i behov av en seger för att bryta deras negativa trend och man kommer att gå för tre poäng hela vägen till slutsignalen. Tvåan är streckad till låga 42% i nuläget. Värdespik!

Målfarligt Ipswich blir en fin spik

8. IPSWICH–MIDDLESBROUGH 1

Ipswich facit på hemmaplan den här säsongen är 15 segrar, fem kryss och en förlust på 21 matcher i ligan. På hemmaplan har Ipswich gjort 56 mål. Middlesbrough har haft svårigheter defensivt. Ettan spikas till fina 59%.

Saints har en passande uppgift

12. SOUTHAMPTON–WATFORD 1

Det kommer att vara ett tröttkört Watford efter att laget fick inrikta sig på försvarsspel under större delen av matchen mot Ipswich tidigare under veckan. Det här blir deras andra raka bortamatch på kort tid. Stark spiketta!

SKRÄLLDRAGEN

Ettan ser ut att bli överstreckad

6. BRISTOL CITY–HUDDERSFIELD 1X2

Formen talar för Bristol City men hemmalaget har en lång skadelista och spelschemat är tajt. Det krävs mycket för att prestera på topp varje match. Överstreckad etta.

Jämna lag och spelvärde i tvåan

7. HULL–QUEENS PR 1X2

Både Hull och QPR är i behov av poäng. Hull trivs bättre i rollen som underdog. När ettan börjar sticka iväg över 50% känns det inte bra att spika Hull. Ser man till spelarmaterial är det två extremt jämna lag och det går att argumentera för att Queens PR har en bättre trupp.

Stark defensiv ger Sunderland skrällpotential

13. WEST BROMWICH–SUNDERLAND 1X2

West Bromwich har inte lyckats vinna på beställning den här säsongen. Det är flera matcher där man styrt spelet för att sedan tappa onödiga poäng. Antingen genom en sen kvittering eller ett uddlöst anfallsspel. Sunderland har fått ordningen på defensiven och kommer att vara svåra att bryta ner för WBA. Ta fram penseln.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Bournemouth–Manchester United 2

Bournemouth tappade ledningen och förlorade överraskande mot Luton i den förra omgången. Spelet har inte sett fantastiskt ut för The Cherries men laget har fortsatt att plocka poäng. United fortsätter att bjuda på väldigt mycket defensivt. Gästerna har mer kvalité i truppen men Bournemouth kommer att skapa sina chanser i den här matchen. Öppet på förhand.


2. Brentford–Sheffield United 1

Sheffield har visat hjärta på slutet och lyckats plocka poäng mot Fulham, Bournemouth och Chelsea i sina tre senaste matcher. The Blades pressade Liverpool på Anfield då man förlorade efter två sena mål. Kan gästerna vidhålla samma spel och intensitet mot Brentford kan det räcka långt. Dasilva, Henry, Mee och Hickey ser ut att missa matchen för hemmalaget.


3. Burnley–Brighton 2

Brighton har gått segerlöst från sina tre senaste matcher men det har varit ett tufft spelschema mot lag som Arsenal och Liverpool. Skadeläget ser allt bättre ut med Joao Pedro tillbaka i startelvan och flera spelare på väg tillbaka. Burnley förlorade den viktiga bottenmatchen mot Everton i den förra omgången.


4. Nottingham–Wolverhampton 1

Nottingham hade en jobbig vinter och är i allra högsta grad indraget i bottenstriden. Det är bara målskillnad som håller Nottingham ovanför nedflyttningsstrecket efter poängavdraget. Wolves har presterat bättre på hemmaplan den här säsongen och går in till mötet med en tveksam form. Både Ait-Nouri och Hwang är uppsatta som frågetecken inför matchen.


5. Birmingham–Coventry 2

Chang, Roberts och Jutkiewicz saknas för hemmalaget. Coventry har Allen och Sakamoto på skadelistan. Birmingham har en poäng upp till säker mark medan Coventry febrilt jagar Norwich i kampen om den sista play off-platsen. Coventry har varit det bättre laget och får gälla som favorit. Birmingham har inte vunnit mot Coventry sedan 2020 i cupen. Stark tvåa!


6. Bristol City–Huddersfield 1

Bristol City har visat upp en strålande form och körde över Blackburn med 5–0 tidigare under veckan. Det var Bristols fjärde raka match där man höll nollan. Gästerna kämpar för nytt kontrakt och har fått en dags längre vila. På bortaplan tenderar man att spela extremt defensivt. Räkna inte med någon målfest.


7. Hull–Queens Park Rangers 1

Hull kryssade i den viktiga matchen mot Middlesbrough men avståndet upp till Norwich är fortfarande sex poäng. Det krävs en seger för att hålla hoppet om play off vid liv. Gästande QPR tappade in en sen kvittering mot Plymouth och har bara fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket. Delap saknas fortsatt för hemmalaget.


8. Ipswich–Middlesbrough 1

Ipswich har blivit nollat i två raka matcher men här ställs man mot ett Boro som haft problem defensivt. Båda lagen behöver tre poäng men det är Ipswich som varit det klart bättre laget sett över hela säsongen. Hemmalaget har gjort flest mål i ligan med ett snitt på två mål framåt per match. Boro saknar en handfull spelare.


9. Millwall–Cardiff 1

Millwall tog en meriterande seger hemma på The Den när topplaget Leicester besegrades i den förra omgången. Det var en av lagets bättre insatser den här säsongen. Nu ska man försöka att bygga vidare på det mot Cardiff. Gästerna har vunnit sina två senaste bortamatcher mot Coventry och Birmingham. Millwall får ändå gälla som favorit på hemmaplan.


10. Preston–Norwich 2

Sargent fortsätter att göra mål för Norwich och kanariefåglarna fortsätter att spela bra fotboll. Det finns vissa frågetecken runt deras försvarsspel och man kommer inte att vara nöjt med poängtappet mot Sheffield senast. Preston jagar Norwich i tabellen och har inte råd att kryssa utan behöver gå för segern. Norwich är det bättre laget i grunden. Spelvärd spik!


11. Sheffield Wednesday–Stoke 1

Under den andra halvan av säsongen har Sheffield presterat som ett mittenlag. Det gör att hoppet om ett nytt kontrakt fortfarande lever. Det blev en poäng senast mot ett formstarkt Norwich och nu ställs man mot en bottenkonkurrent i form av Stoke. Mmaee, Gooch och Pearson återfinns på skadelistan för Stoke. Sheffield har fortsatt Delgado borta från spel.


12. Southampton–Watford 1

Saints slipar på formen inför kommande play off och en seger skulle i princip säkra hemmafördel i den första semifinalen. Watford stod upp bra mot Ipswich i den förra omgången men det här blir deras andra raka bortamatch den här veckan. Southampton har mer spets och ska vara klar favorit på hemmaplan. Potentiell spik!


13. West Bromwich–Sunderland 1

Efter tre raka kryss tog West Bromwich en efterlängtad seger mot jumbon tidigare under veckan. Sunderland har slipat på defensiven och hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher. Johnstone fortsätter att vara stekhet för West Bromwich. Han bidrog med ännu ett mål i hemmasegern mot Rotherham.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.