Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Går emot hela svenska folket

TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

Experterna har svårt att enas om Championship-favoriten!

Se upp för uträknat Sheffield på kupongen!

ANNONS: Lämna in Dybbans systemförslag 

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag

Simon ”Dybban” Lindell.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Jonas Amrouni.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: LEE SMITH / BILDBYRÅN

Kuponganalys

Halva kupongen består av Premier League och den andra halvan är matcher från The Championship. Det börjar dra ihop sig i båda ligorna och det blir allt mer tydligt vilka lag som har någonting att spela för i slutskedet av säsongen. Brentford är kupongens största favorit med 71% av spelen.

Bakom Brentford finns det en handfull favoriter runt dubbla pengen som spikalternativ.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik: Hull

Hull spelar bra fotboll men får inte betalt för mödan. I en sista ansträngning mot playoff-platserna passar det bra att ställas mot QPR. The Hoops har fallit tillbaka i gamla hjulspår och står sig kort på MKM Stadium.


Amrounis bästa spik: Brighton

Burnley har inte spelarmaterialet för att vara i Premier League och när väl laget lyckats plocka poäng beror det ofta på att motståndarna underpresterar. Brighton är i behov av en seger för att bryta deras negativa trend och man kommer att gå för tre poäng hela vägen till slutsignalen. Tvåan är streckad till låga 42% i nuläget. Värdespik!


ANNONS: Lämna in Dybbans systemförslag

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag


Dybbans bästa skräll: Sheffield United

När så gott som hela det svenska folket har räknat bort Sheffield United mot Brentford vill jag gå emot. The Blades trend är positiv medan Brentford har förtvivlat svårt att skrapa ihop trepoängare.


Amrounis bästa skräll: Queens PR

Både Hull och QPR är i behov av poäng. Hull trivs bättre i rollen som underdog. När ettan börjar sticka i väg över 50% känns det inte bra att spika Hull. Ser man till spelarmaterial är det två extremt jämna lag och det går att argumentera för att Queens PR har en bättre trupp.

Match för match

1. Bournemouth – Man Utd

Bournemouth tappade ledningen och förlorade överraskande mot Luton i den förra omgången. Spelet har inte sett fantastiskt ut för The Cherries men laget har fortsatt att plocka poäng. United fortsätter att bjuda på väldigt mycket defensivt. Gästerna har mer kvalité i truppen men Bournemouth kommer att skapa sina chanser i den här matchen. Öppet på förhand.

2. Brentford – Sheffield Utd

Sheffield har visat hjärta på slutet och lyckats plocka poäng mot Fulham, Bournemouth och Chelsea i sina tre senaste matcher. The Blades pressade Liverpool på Anfield då man förlorade efter två sena mål. Kan gästerna vidhålla samma spel och intensitet mot Brentford kan det räcka långt. Dasilva, Henry, Mee och Hickey ser ut att missa matchen för hemmalaget.

3. Burnley – Brighton

Brighton har gått segerlösa från sina tre senaste matcher men det har varit ett tufft spelschema mot lag som Arsenal och Liverpool. Skadeläget ser allt bättre ut med Joao Pedro tillbaka i startelvan och flera spelare på väg tillbaka. Burnley förlorade den viktiga bottenmatchen mot Everton i den förra omgången.

4. Nottingham – Wolverhampton

Nottingham hade en jobbig vinter och är i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Det är bara målskillnad som håller Nottingham ovanför nedflyttningsstrecket efter poängavdraget. Wolves har presterat bättre på hemmaplan den här säsongen och går in till mötet med en tveksam form. Både Ait-Nouri och Hwang är uppsatta som frågetecken inför matchen.

ANNONS: Lämna in Dybbans systemförslag

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag

5. Birmingham – Coventry

Chang, Roberts och Jutkiewicz saknas för hemmalaget. Coventry har Allen och Sakamoto på skadelistan. Birmingham har en poäng upp till säker mark medan Coventry febrilt jagar Norwich i kampen om den sista playoff-platsen. Coventry har varit det bättre laget och får gälla som favorit. Birmingham har inte vunnit mot Coventry sedan 2020 i cupen.

6. Bristol City – Huddersfield

ristol City har visat upp en strålande form och körde över Blackburn med 5-0 tidigare under veckan. Det var Bristols fjärde raka match där man höll nollan. Gästerna kämpar för ett nytt kontrakt och har fått en dags längre vila. På bortaplan tenderar man att spela en extremt defensiv fotboll. Räkna inte med någon målfest.

7. Hull – Queens PR

Hull kryssade i den viktiga matchen mot Middlesbrough men avståndet upp till Norwich är fortfarande sex poäng. Det krävs en seger för att hålla hoppet om playoff vid liv.  Gästande QPR tappade in en sen kvittering mot Plymouth och har bara fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket. Delap saknas fortsatt för hemmalaget.

8. Ipswich – Middlesbrough

Ipswich har blivit nollade i två raka matcher men här ställs man mot ett Boro som haft problem defensivt. Båda lagen behöver tre poäng men det är Ipswich som varit det klart bättre laget sett över hela säsongen. Hemmalaget har gjort flest mål i ligan med ett snitt på två mål framåt per match. Boro saknar en handfull spelare.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset