Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK tappade poäng mot Mjällby - efter ett självmål

Allsvenskan

HÄLLEVIK. Ioannis Pittas gav AIK ledningen borta mot Mjällby AIF på Strandvallen, efter ett målvaktsmisstag.
Men efter ett självmål i den andra halvleken fick "Gnaget" nöja sig med 1-1.
- En bra prestation av oss, säger AIK:s tränare Henning Berg.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Gästande AIK gjorde ett par förändringar i startelvan sedan 2-2-matchen mot BP. Bersant Celina och Taha Ayari, som inledde i de två första matcherna, bänkades till förmån för Ismaila Coulibaly och Abdihakin Ali. Mjällby-tränaren Anders Torstensson mönstrade i sin tur samma elva som 3-0-besegrade IFK Norrköping senast. Inför omgången var hans lag ett av tre som vunnit sina två första matcherna i allsvenskan.

AIK inledde matchen bäst, med lite mer av bollinnehavet och några halvchanser skapade. I den 17:e minuten kom sedan Benjamin Tidemann Hansen högst på Anton Salétros frispark och nickade, men avslutet gick i stolpens insida och ut.

Annons

Hemmalaget växte in i matchen sedan och återtog en del av bollen. Lagets första avslut på mål kom först i den 38:e minuten, men Elliot Strouds skott vållade inte Kristoffer Nordfeldt några problem. Det sista som hände i halvleken var ett skott från AIK:s Rui Modesto, som Noel Törnqvist tippade ut i straffområdet. Ingen AIK-spelare högg på returen och halvleken förblev mållös.

- Sådär (halvlek). Vi klarar att spela förbi deras press ett par gånger, men speciellt i början så snor de bollen och blir farliga. De är bra på att kontra, de är bra på slå in bollar mot boxen. Det blir lite jobbigt på slutet och vi klarar inte att skapa någon supermålchans heller, säger Mjällbys Tom Pettersson till Discovery+.

- Det är bra att det står 0-0 i alla fall.

Sotirios Papagiannopoulos i samma sändning om AIK:s halvlek:

Annons

- Den är väl okej. Jag kommer vi kommer upp bra och skapar ganska många halvchanser och fyller på ganska högt, säger AIK-försvararen.

I den 54:e minuten fick Mjällbys Jacob Bergström ett jätteläge. Rasmus Wikström nickskarvade ett inspel till centertanken, som nickade över från nära håll. Några minuter senare fick Coulibaly chansen på en andraboll, men direktskottet från straffområdet gick precis utanför.

Ledningsmålet för "Gnaget" kom i den 60:e minuten istället. Törnqvist missbedömde ett överlångt Modesto-inlägg fullständigt och gav Ioannis Pittas möjligheten att skjuta. Med målet övergivet lyckades AIK-anfallaren från en snäv vinkel också prickskjuta in 0-1-målet.

- Jag missbedömde den fel bara, helt enkelt. Den stack iväg mycket snabbare och sedan kom det en jobbigt studs, han hinner före mig och sedan är jag i ingenmansland. Han "curlar" in den men vi är nära på att ta bort den. Jag kommer fel ut bara, säger Noel Törnqvist, säger Törnqvist efter matchen.

Annons

Keepern fortsätter:

-  Ja, vad känner man? Segt, så klart. Inte mer än så egentligen. Man vet att det inte var så bra.

Mjällby svarade dock i den 73:e minuten. Efter en fin anfallsuppbyggnad frispelades Bergström, vars avslut räddades av Nordfeldt. Returen singlade sedan mot mållinjen, där två AIK-spelaren inte kunde hindra bollen från att gå in i mål.

Kvitteringen gav hemmalaget momentum, men forceringen gav inget segermål. Matchen slutade 1-1 på Strandvallen.

- Vi ville mer i dag. Men det är väl en 1-1-match. Det är inget av lag som inte är kanon. Det är väl bra att vi delar på potten, säger Mjällbys Jacob Bergström i Discovery+.

AIK:s Ioannis Pittas i samma sändning:

- Jag tycker inte det var en dålig prestation, det var en bra lagprestation. Vi visade passion. Vi kunde tagit segern, men oavgjort är nog rättvist, säger han och fortsätter:

Annons

-Vi kunde tagit fler poäng, men vi är obesegrade och det här visar lagets mentalitet. Vi slutar aldrig. Jag hoppas vi fortsätter såhär och att fler poäng kommer.

AIK:s tränare Henning Berg på presskonferensen:

- En tuff och jämn match, säger han och fortsätter:

- Det var perioder där vi hade då vi hade bra koll defensivt, men också perioder då vi kunde gjort mer i den sista tredjedelen. En bra prestation av oss.

Anders Torstensson, tränare i Mjällby:

- En jämn match som både chans- och spelmässigt är jämn. Det som skaver är självklart sättet vi släpper in målet på, men AIK har också en nick i stolpen innan. Jag är nöjd över prestationen, säger han och fortsätter:

- Dålig kommunikation. Den situationen lär vi analysera, säger han om det insläppta målet.

Mjällbys lag: Törnqvist - Wikström, Rösler, Pettersson - Ståhl, Gustafson (Brorsson 79'), Gustavsson (K), Røjkjær, Stroud (H. Johansson 71') - Bergström, A. Johansson (Jagne 46').

Annons

AIK:s lag: Nordfeldt (K) - Thychosen, Tidemann Hansen, Papagiannopoulos, Björnström - Modesto, Ali (Celina 82'), Salétros, Coulibaly - Pittas, Faraj.

Publicerad 2024-04-13 kl 16:49