Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Storförlust för Malmö FF mot Umeå IK – efter 74 raka segrar

Malmö FF:s damlag vet till slut hur det känns att förlora. Efter 64 raka segrar i seriesammanhang (från division 4 upp till division 1) blev det en brakförlust i premiären i elitettan, 0–4 hemma mot Umeå IK.

Över 1 700 åskådare hade tagit sig till Eleda stadion för den historiska fotbollsmatchen, men MFF fick en mardrömsstart. Redan i den andra minuten tog Umeå ledningen genom ett självmål, och efter drygt 20 minuter stod det redan 3–0 till gästerna.

När halvleken var över hade Umeå gjort ytterligare ett mål och 4–0-ledningen i paus stod sig matchen ut.

Malmö FF har gjort en stor satsning på sitt damlag de senaste åren. Lagets första säsong i näst högsta serien har dock föranletts av viss turbulens. Nye tränaren Kim Björkegren hämtades in från amerikanska NWSL i höstas, men lämnade uppdraget förra veckan.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.