Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OBOS Damallsvenskan

Häcken vände mot Norrköping på stopptid

IFK Norrköping var på väg att chocka storfavoriten i premiären på Hisingen. 

Men efter en galen vändning med två fullträffar på stopptid grejade BK Häcken tre poäng (4-3). 

– I huvudet var det bara ”mål, mål, mål” där, säger Felicia Schröder, som prickade in tre bollar på sin 17-årsdag. 

Foto: Adam Ihse/TT / Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

BK Häcken imponerande mot storlag efter storlag i Europaspelet innan PSG blev för svåra i kvartsfinalen. 

Göteborgarna är tillsammans med Hammarby jättefavoriter till att ta hem SM-guldet, men premiären mot IFK Norrköping såg ut att gå fullständigt åt pipan. Länge var det slarvigt, segt och otajmat mot ett fysiskt och stabilt motstånd. 

Men BK Häcken tog i alla fall ledningen tack vare en rejäl målvaktstavla. Sofia Hjern visste inte alls var hon hade målet bakom sig när födelsedagsbarnet Felicia Schröder kom i fritt läge. Anfallaren kunde enkelt skicka in bollen i den vidöppna kassen. 

– Jag ser att målvakten står ur position så det var lika bra att skjuta, säger hon. 

Flera målvaktstavlor

IFK Norrköping kom igen före halvtidsvilan. En hörna från höger, en hårt markerad Jennifer Falk i BK Häckens mål ville ha frispark, men Sara Kanutte Forne kunde stöta in 1-1 från nära håll. 

– Jag var på rätt plats i rätt tid, det känns gott att få in ett mål. Vi har inte så mycket boll men jag tycker att vi ligger bra i försvaret och har kommit till några chanser. Vi gör en bra första halvlek i förhållande till matchplanen, säger norskan i Viaplays sändning. 

Ett betydligt mer taggat BK Häcken rivstartade andra halvlek. Felicia Schröder tog hand om ännu en djupledsboll och placerade enkelt in 2-1 och hemmalaget såg där och då ut att gå mot en planenlig seger i den allsvenska premiären. 

– Jag fick en fin boll och kunde lägga in den till vänster, säger hon. 

Men IFK Norrköping visade kraft, beslutsamhet, taktiskt kunnande och kvalitet. BK Häckens landslagsback Anna Sandberg slarvade på vänsterkanten och till slut kunde Wilma Leidhammar skicka in 2-2 i nättaket från distans – stenhårt. 

Och två minuter senare var det dags igen. Jennifer Falk släppte en retur som Sara Kanutte Fornes tacksamt högg på och tryckte in ledningsbollen. 

BK Häcken tryckte periodvis på hårt i slutet, men det såg ut som att IFK Norrköping skulle svara för en rejäl premiärknall på bortaplan. 

Segermålet i minut 96

Men gästerna slarvade rejält på stopptid. Clarissa Larisey tog hand om en generös och smått obegriplig bjudning och rullade in 3-3. 

När klockan stod på 90+6 tryckte Felicia Schröder in segermålet efter ännu ett tveksamt målvaktsingripande. 

– I huvudet var det bara ”mål, mål, mål” där. Målvakten kom ut, det blev en touch och sedan lade jag in den, säger den nyblivna 17-åringen. 

Hur firar du i kväll? 

– Med familjen och något gott att äta. En väldigt rolig dag, tre viktiga poäng och födelsedag, säger Felicia Schröder. 

Så startade lagen i premiären

BK Häcken 4-1-4-1 från höger 

Jennifer Falk – Hanna Wijk Josefine Rybrink Elma Juntilla Nelhage Anna Sandberg – Filippa Curmark – Alice Bergström Anna Anvegård Rosa Kafaji Monica Jusu Bah – Felicia Schröder 


IFK Norrköping 4-4-2 från höger 

Sofia Hjern – Elin Rombing Ebba Handfast Maja Regnås Samantha Cary – Sabina Ravnell Fanny Andersson My Cato Alexandra Hellekant – Sara Kanutte Fornes Wilma Leidhammar 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.