Två anhållna efter mordet i Skärholmen

Publicerad 2024-04-13 19.45

Två unga män har anhållits efter mordet på Mikael i Skärholmen.

De är misstänkta för grovt skyddande av brottsling, enligt åklagaren.

I onsdags sköts pappan Mikael, 39, till döds i Skärholmen i södra Stockholm.

Mikael, 39, sköts i gångtunneln.

Tre dygn senare meddelar polisen att två personer har gripits och anhållits. De är misstänkta för inblandning i mordet, men polisen vill inte gå in på exakt vad de är misstänkta för.

– Jag svarar inte på den frågan eftersom förundersökningen fortfarande befinner sig i ett känslig läge, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt honom greps personerna under lördagen. Polisen vill just nu inte gå ut med kön och ålder på personerna, och inte heller vad som ledde till gripandena.

Enligt Helena Ekstrand vid åklagarmyndighetens presstjänst är det två unga personer av manligt kön som anhållits. De är misstänkta på sannolika skäl för grovt skyddande av brottsling.

– Anhållandet skedde nog precis nu innan polisen gick ut med det. Gripandet vet jag inte när det skedde, säger hon.

Hon kan inte svara på om de gripna personerna är myndiga.

Under helgen är det förhöjd polisnärvaro i Skärholmen för att arbeta trygghetsskapande. På lördagen har rytteriet varit på plats.

Uppgift: Setts lämna på cyklar

Pappan Mikael, 39, var på väg till badhuset med sin 12-åriga son tidigt på onsdagskvällen. På vägen dit konfronterade han ett gäng vid en gångtunnel, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I konfrontationen blev Mikael skjuten till döds framför ögonen på sin son, som var den som ringde polisen.

Mikael och hans son bestämde skulle till simhallen  för att simma och träna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera personer ha setts lämna gångtunneln på ”fatbikes” efter skjutningen.

På fredagen sa Max Åkerwall, biträdande polisområdeschef i Stockholm syd, till Ekot att polisen har en ”relativt god uppfattning” om vilka de jagar efter mordet.

Under lördagen hölls en tyst minut i gångtunneln där Mikael sköts till döds. Några hundra personer kom till platsen för att visa sitt stöd.