Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bergströms dom efter krysset mot AIK: "Två tråkiga lag"

Allsvenskan

HÄLLEVIK. Mjällby AIF och AIK spelade 1-1.
Detta sedan Jacob Bergström ordnat kvitteringen på Strandvallen.
- Jag tror att det blir ett självmål men jag tycker att det är mitt mål, säger han.  

3:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Ioannis Pittas hade gjort AIK:s ledningsmål efter en timme, en stund innan Jacob Bergström nickat ett jätteläge över ribban. Mjällby-anfallaren skulle dock revanschera sig. I den 73:e minuten fixade Bergström 1-1-målet, vilket också stod sig som slutresultat.  

- Det var ingen dundermatch från något av lagen, få chanser. Rättvist kanske, säger Bergström.  

Anfallarens skott räddades av målvakten Kristoffer Nordfeldt men returen gick i riktning mot mållinjen. Två AIK-spelare var på bollen i ett försök att rensa undan, och det noterades som ett självmål.  

- Den är på väg in. Sedan när de håller på att skjuta in den med, det är lite synd. Jag tror att det blir ett självmål men jag tycker att det är mitt mål, säger Bergström.  

Annons

- Det viktigaste är att det blir mål. Men det är klart, för ens eget självförtroende är det kul att göra mål. Det är vad det är. 

Mjällby inledde allsvenskan med att bortabesegra BK Häcken efter en stark försvarsinsats. I 3-0-vinsten mot IFK Norrköping spelade de stundals propagandafotboll medan det inte sprakade lika mycket mot AIK.  

- Mot Häcken i första matchen var vi det gamla Mjällby, så att säga. Det är någonstans det, att vi kan vara flexibla, och det har vi jobbat på. Det är väl det enda vi kan utveckla. Försvarsspel kan vi så det är väl offensiven vi kan förbättra, säger Bergström om lagets nya offensiva riktning.  

- Vi försökte vara det nya men lyckas inte riktigt. AIK är ett skickligt lag defensivt, och även med boll. Det blir väl oftast stängda matcher när AIK spelar, två tajta lag. 

Annons

Bergström får frågan om det är två tråkiga lag också.   

- Ja, det är vi med. Två tråkiga lag, så är det, säger han och tillägger att det inte finns något jätteroligt lag i allsvenskan.  

Efter att AIK vunnit kvartsfinalen i svenska cupen på Strandvallen förra månaden pikades Bergström av flera motståndarspelare. Detta sedan han valt AIK som önskemotstånd inför kvartsfinallottningen.  

Något som Bergström fick äta upp.  

- De förtjänade att snacka efter att de krossade oss då, så det var inga bekymmer, säger han och avslutar: 

- Det tråkiga var bara att efteråt så stod det att jag hade gått hem utan att duscha. Vilket inte stämde, det blev fel i kommunikationen med mediaansvarige. Det tråkiga var att jag inte fick svara på det, att jag var en liten unge som gick hem och grät efter att man hetsat lite. Så ska det vara, att man får ta det om man sagt något. Sedan stack jag inte ut hakan så mycket. Man får ta det fram och tillbaka. 

Annons
Publicerad 2024-04-13 kl 19:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto