Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Nordfeldts besvikelse efter AIK:s självmål: "Då är man inte superglad"

Allsvenskan

HÄLLEVIK. Ett dråpligt självmål hindrade AIK från att vinna mot Mjällby AIF.
Detta efter Kristoffer Nordfeldts jätteräddning dessförinnan.
- Man är inte superglad i den första sekunden där, säger han.  

Foto: Bildbyrån/TT/Discovery+.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Mjällby-AIK,

AIK fick nöja sig med 1-1 på Strandvallen. Ioannis Pittas gav laget ledningen efter en timme med sitt första mål i årets allsvenska. En ledning som höll mindre en kvart, sedan AIK blivit utrullat under ett Mjällby-anfall.  

Målvakten Kristoffer Nordfeldt räddade först Jacob Bergströms avslut men bollen gick mot mållinjen. Varken Abdihakin Ali eller Mads Thychosen fick undan bollen och 1-1 noterades som ett självmål.  

Nordfeldt tycker att det sett målchanser var en kryssmatch. Men att insatsen spelmässigt var ett steg i rätt riktning efter vinsten mot Västerås SK och det oavgjorda resultatet mot BP.  

Annons

- Så klart tungt. Vi gör en betydligt bättre match än förra gången vi var här, i cupen (3-1 i mars). Men ett helt annat utfall, säger Kristoffer Nordfeldt.  

Efter självmålet tog sig AIK-kaptenen för huvudet med händerna i en uppgiven gest.  

- Man är inte superglad i den första sekunden där. Det är sådant som händer, det hör till. Så klart tufft.  

Du gör en besviken gest?  
- Ja, så klart. Vi är här för att vinna och vi leder matchen. Lite nyktert ser jag på det att vi har väldigt bra kontroll. Bergström har en nick i början av andra halvlek som egentligen är deras enda stora chans. 

Nordfeldt fortsätter: 

- Det känns som att vi har jättebra kontroll. Även efter målet känns det inte som att de skapar - de får tryck med alla inkast - men det känns inte som att det renderar i några jättechanser. 

Annons

Mittfältaren Anton Salétros håller med om att AIK såg bättre ut än i de första omgångarna. Under lördagen fick Salétros kampera ihop med Ali istället för Bersant Celina på innermittfältet.  

- Jag gillar “Abdi”, jag känner till honom bra. Vi spelade några matcher tillsammans förra året också och vi har ett bra samarbete. Han är en jätteduktig innermittfältare som bara kommer ta steg ju mer han chansen, säger Salétros och fortsätter:  

- Han gör det bra. Sedan behöver alla speltid och det här var hans första riktiga start på länge. Han behöver bara lite mer tid på att växa in ännu mer. Det är en jättebra fotbollsspelare, det kommer bli kul för både oss och han i år. 

Publicerad 2024-04-13 kl 20:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto