Hands räddade poäng för Manchester United

Hade millimetrarna med sig

Publicerad 2024-04-13 20.36

En olycklig hands och en säker Bruno Fernandes från straffpunkten räddade 2–2 åt United.

Men storklubben riskerar att hamna på sin sämsta placering i Premier League någonsin.

En fråga på det temat fick tränaren Erik ten Hag att lämna presskonferensen.

2–2 gör att Manchester United är sjua i Premier League på 50 poäng när sex omgångar återstår, två poäng före West Ham.

Klubben riskerar nu att sluta sämre än sjua i ligan vilket vore lagets sämsta resultat någonsin sedan Premier League startade 1992.

Men tränare ten Hag var allt annat än sugen på att prata om det.

– Jag kommer inte att kommentera den frågan. Det är inte viktigt just nu, sade han och lämnade presskonferensen.

Hade det tufft

Manchester United hade det länge tufft borta mot Bournemouth.

Hemmalagets skyttekung Dominic Solanke gav Bournemouth ledningen efter 16 minuter. Visserligen kvitterade Bruno Fernandes efter en halvtimmes spel men det skulle vara Bournemouth som gick till pausvila i ledning tack vare Justin Kluiverts fullträff.

Bruno Fernandes.

Men i andra halvlek skulle Manchester United få en hjälpande hand, bokstavligen.

Kobbie Mainoo sköt ett skott som styrdes via en motståndare och vidare upp på Adam Smiths arm och United fick straff. Där var Bruno Fernandes säkerheten själv när han satte 2–2 i den 65:e minuten.

Drama i slutet

På tilläggstid satte nog de flesta United-supportrarna hjärtat i halsgropen. Till synes på straffområdesgränsen hade Willy Kambwala ner Ryan Christie. Domaren pekade först på straffpunkten men efter en flera minuter lång VAR-granskning ändrades beslutet till frispark.

– Om man tittar på en stor skärm ser det ut som att det var på linjen så det hade lika gärna kunnat vara straff, men det gick inte vår väg. Vi är inte glada. Att slå Manchester United är något man alltid vill göra, säger Dominic Solanke till Sky Sports.

Frisparken gick i muren av Enes Ünal och matchen slutade 2–2. För United är det fjärde raka ligamatchen utan seger.