Tchouaméni matchhjälte för Real Madrid

Uppdaterad 2024-04-14 16.35 | Publicerad 2024-04-13 20.47

Mållöst i halvtid.

Sedan klev fransmannen Aurélien Tchouaméni, 24, fram med ett distansskott och gav tre nya poäng till sitt Real.

– Det är en mycket viktig seger som för oss närmare titeln, säger Real-tränaren Carlo Ancelotti.

Det var i den 48:e minuten som fransmannen Aurélien Tchouaméni gick på skott långt utifrån med högerfoten. Bollen såg ut att gå mot den vänstra krysset, men bytte sedan riktning i luften och gick i en märklig båge in i det högra krysset i stället. Hemmamålvakten Pedrag Rajkovic hade inte mycket till val, utan fick stå kvar på sin plats medan han såg nätet rassla till bredvid honom.

– Han (Tchouaméni) har spelat väldigt bra, säger Carlo Ancelotti på presskonferensen efter matchen enligt spanska As.

Missade superläge

I den 62 minuten hade mycket väl Real Madrid kunnat leda med 2-0. Det efter att Joselu i princip fått agera vägg åt och Luka Modrić som sedan spelade fram till Brahim Diaz. Den sistnämnde skulle bara raka in bollen bredvid Rajkovic som slängt sig för tidigt, men fick inte ordning på varken fötterna eller bollen innan Rajkovic till sist kunde rädda med hjälp av foten.

Aurélien Tchouaméni.

Brahim Diaz byttes sedan ut två minuter senare när Vinicius Junior klev in.

Åtta poäng ner

Trots flera riktigt vassa lägen stod sig resultatet matchen ut och Real vann därmed med 1-0.

– I första halvlek gjorde vi det inte bra, vi var väldigt långsamma. I andra halvlek var det mycket bättre, säger Ancelotti.

Real Madrid spelar sin nästa match på onsdag. Då är det kvartsfinalsretur mot Manchester City i Champions League innan det på söndag är dags för El Clásico. Real Madrid har i åtta poäng ner till tvåan Barcelona.

Följ ämnen i artikeln