Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Två bilar brann på gårdsplan: ”Fullt utvecklade bränder”

Publicerad:
Två personbilar brann i Klässbol, Arvika kommun.
Två personbilar brann i Klässbol, Arvika kommun. Foto: Johan Nilsson/TT

Två personbilar brann under den sena lördagskvällen på en gårdsplan i Klässbol i Arvika kommun. Räddningstjänsten var på plats med flera fordon.

– Det är en fullt utvecklad brand och man jobbar just nu med att branden inte ska sprida sig till närliggande fastighet, säger en teamledare på SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Det var vid 22.30-tiden på lördagskvällen som SOS alarm fick ett samtal om en pågående bilbrand i Klässbol i Arvika kommun.

– Personen som ringde sa att det var en bil som brann, men när räddningstjänsten kom till platsen konstaterade man att det rörde sig om två bilar, säger en teamledare på SOS alarm.

– I båda fallen med bilarna handlar det om fullt utvecklade bränder. Det ska utspela sig på en gårdsplan och det finns en spridningsrisk till en närliggande fastighet. Detta jobbar räddningstjänsten just nu med att förhindra, säger SOS alarm.

Vid 00.35 hade räddningstjänsten avvecklat insatsen och lämnat platsen.

– Man lyckades förhindra spridning, säger Annelie Silveira, teamledare på SOS alarm, vid 01-tiden.

Polis var på plats, men misstänker inte något brott.

Det är ännu okänt vad som startat branden. Ingen person kom till skada.

SE KLIPPET

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott, lag och rättBränderKlässbolOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.