Alltid senaste nytt – följ SvD direkt

  • Fastnålat inlägg

    Farligt föremål i Norrköping – boende evakueras

    14 april 08.35
    Manne Berggren Wiklund

    Ett misstänkt farligt föremål har anträffats på en adress i centrala Norrköping. Det skriver polisen på sin hemsida.

    Enligt uppgifter

    Ett större område har spärrats av och boende på flera adresser innanför polisens avspärrningar kommer att evakueras under morgonen. Information till de som berörs kommer ges av polispatruller på plats.

    Nationella bombskyddet är på platsen och ska undersöka föremålet.

Senaste nyheterna
  • TT
    14 min

    SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

    Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

    Samtidigt höjs räntorna för lån med längre bindningstider.

    ”Räntejusteringarna är framför allt en anpassning till marknadsräntornas rörelser, vilka påverkar bankens upplåningskostnader”, skriver banken i ett pressmeddelande.

  • TT
    28 min

    Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

    En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

    Jordfallsbron över Göta älv har delvis varit avstängd under morgonen efter att en bilist fått sladd på sin bil och kört in i mitträcket, skriver polisen på sin hemsida. En kort stund senare inträffade ytterligare en olycka på samma bro, där två personbilar och en lastbil var inblandade.

    – Förarna har fått sladd på bilarna på grund av ishalkan, men det var inga allvarliga olyckor och inga personer skadades, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

    Strax innan klockan åtta var bron återigen öppen för trafik. Även på E6 mellan Stenungsund och Kungälv har körfält varit delvis blockerade efter att bilar kört av vägen – och på länsväg 160 mellan Orust och Tjörn har en personbil vält, rapporterar P4 Göteborg.

  • TT
    07.23

    Två barn misstänks mördade i Södertälje

    Två barn har dött i samband med ett grovt brott i Södertälje, uppger polisen.

    Barnen anträffades livlösa i en bostad på tisdagskvällen. Två vuxna personer har anhållits misstänkta för mord och en förundersökning pågår.

    Polisen söker inte efter någon mer misstänkt gärningsman.

  • TT
    07.21

    Ökad vinst för Volvo Cars

    Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

    Omsättningen uppgick samtidigt till 93,9 miljarder kronor, en nedgång jämfört med förra årets kvartal (95,7 miljarder kronor).

    Försäljningsandelen av helt elektriska bilar var 21 procent, även det en ökning (18 procent).

  • Trifeh Amini
    07.15

    Rejält vinstlyft för SEB

    Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

    Räntenettot, det banken tjänar på skillnaden mellan in- och utlåningsräntor, steg till 11,8 miljarder. Ett år tidigare låg räntenettot på 11,3 miljarder kronor. (TT)

  • Jan Majlard
    06.57

    Över 300 kroppar hittade i massgravar

    Upptäckta massgravar utanför två sjukhus i staden Khan Yunis i Gaza väcker bestörtning. Bara under under tisdagen upptäcktes 35 nya kroppar till de nu totalt 310 som grävts fram i närheten av sjukhuset Nasser i förra veckan. Upptäckten skedde en vecka efter att israeliska trupper dragit sig tillbaka från området.

    FN:s talesperson Ravina Shamdasani uppger att kropparna hittats begravda djupt i marken och täckta med sopor. Hon tillägger enligt The Guardian att många äldre och sårade personer hittats bland de döda och att några av dem var bundna och avklädda.

  • Jan Majlard
    06.41

    Bara Bidens underskrift återstår för paketet om 95 miljarder dollar

    Nu återstår bara president Joe Bidens underskrift innan det paket om 95 miljarder dollar som röstats igenom den amerikanska kongressen kan nå Ukraina, respektive Israel och Taiwan.

    Detta sedan senaten sent på tisdagskvällen röstat igenom förslaget med siffrorna 79-18. Det var i lördags som representanthuset, efter ett halvårs fördröjning, röstade igenom paketet. Joe Biden förväntas sätta dit sin signatur under onsdagen.

  • Annica Ögren
    06.23

    VMA om kraftig brand i Södertälje

    Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

    Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

    Branden är i en bilverkstad i de nordöstra delarna av staden. Samma lokal har även brunnit tidigare, enligt P4.

    LT skriver att det är andra branden i samma lokal på två veckor och att flera bilfirmor i Södertälje drabbats av bränder den senaste månaden.

    Tre män och en kvinna har enligt tidningen häktats för flera fall av brandattentat.

  • Ebba Nilsonne
    05.38

    Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

    Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar.

    Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

    Förslaget har lämnats i ett yttrande till justitiedepartementet, och regeringen ser just nu över hur skyddet för tjänstepersoner kan stärkas.

    ”Hoten mot offentliganställda har nått den nivån att det är nödvändigt att dölja tjänstemannens namn och ersätta det med en spårbar tjänstebeteckning”, skriver Säpo bland annat i yttrandet.

    Får myndigheten som den vill kommer tjänstebeteckningen att användas vid handläggning ”inom vissa särskilt utsatta förvaltningsområden”.

    Förslag kring minskad insyn i offentliga verksamheter har kritiserats av bland annat Advokatsamfundet, men Säpo anser att dagens situation kräver ökad anonymisering. (TT)

  • TT
    05.36

    Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

    En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

    Polisen larmades till mannens lägenhet efter att han hade skickat hot till en sajt som hänger ut misstänkta pedofiler.

    Vid en husrannsakan i lägenheten hittade polisen närmare 85 kilo narkotika och ett vapen med ammunition.

    Mannen döms nu till fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

  • Manne Berggren Wiklund
    i går21.50

    Brynäs tillbaka i SHL

    Brynäs tog fjärde raka segern i den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården och säkrade därmed en plats i SHL nästa säsong. Matchen mot Djurgården slutade 3–1.

    Brynäs åkte ur ishockeyns högstaliga SHL för ett år sedan.

    Läs mer här.

Läs mer:

Senaste nytt om kriget i Ukraina

Senaste nytt om kriget mellan Israel och Hamas