Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson har fått tillbaka motoriken

Kristoffer Olsson har fått tillbaka motoriken och talförmågan efter kollapsen i hemmet i slutet på februari, meddelar svenskens klubblag Midtjylland.

Han kommer nu fortsätta sin rehabilitering på behandlingshemmet i Danmark.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Magnus Lejhall/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var den 20 februari som svenske landslagsstjärnan Kristoffer Olsson kollapsade i sitt hem och förlorade medvetandet.    

Undersökningar visade att 28-åringen drabbats av små blodproppar i hjärnan. Han vårdades därefter i respirator innan han senare kunde flyttas till ett behandlingshem.

Där har Olsson nu återfått både motoriken och talförmågan.

Det meddelar klubblaget Midtjylland på sin webbplats.

– Det är hisnande att bevittna Kristoffers kamp mot sjukdomen. Hans positiva attityd, kämpaglöd och outtröttliga vilja att vinna är en inspiration för oss alla, säger klubbens vd Claus Steinlein.

Oklar prognos

Olsson kan nu äta på egen hand och tränar aktivt på att lära sig gå igen.

– Vi är glada för Kristoffers skull och hoppas på fortsatta framsteg. Vi är tacksamma för att det går åt rätt håll och att Kristoffer mår bättre. Det värmer att ta del av den positiva utvecklingen, säger Sveriges landslagschef Stefan Pettersson på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Vissa kognitiva utmaningar återstår och prognosen för en full återhämtning är fortsatt oklar. Specialisterna på behandlingshemmet sägs vara hoppfulla över de positiva framstegen.

28-åringen kommer nu att fortsätta sin rehabilitering på Hammel Neurocenter i Danmark.

Kristoffer Olsson har gjort 47 landskamper för Sverige och har även spelat i AIK, Anderlecht (Belgien) och Krasnodar (Ryssland).

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.