Annons

Annons

Annons

Världen

Knivman i Sydney var psykiskt sjuk

Sex personer dödades av en man som gick runt och angrep folk med kniv i ett köpcentrum i Sydney på lördagseftermiddagen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Rick Rycroft

Annons

Den man som gick till anfall med kniv i ett köpcentrum i Sydney på lördagen bedöms inte ha drivits av något särskilt motiv eller ideologi.

– Vi vet att gärningsmannen i fråga var psykiskt sjuk, säger Anthony Cooke, biträdande polischef i delstaten New South Wales.

Mannen dödade sex personer och skadade fler när han gick omkring i det stora köpcentrumet Westfield Bondi Junction i östra Sydney på lördagseftermiddagen. Sedan sköts han till döds av en polis.

Annons

Annons

Gärningsmannen identifieras som en 40-årig man från Queensland, som saknade fast adress och som haft kända psykiska problem sedan länge. Hans föräldrar har gått ut med en ursäkt till alla drabbade – och uttalat stöd för den kvinnliga polis som sköt deras son till döds, med hopp om att hon mår bra under omständigheterna.

En av personerna som dödades var en 38-årig kvinna, vars nio månader gamla barn också skadades och ännu vårdas på sjukhus.

Annons

Annons

Till toppen av sidan