”Hade kunnat vara mycket värre”

Publicerad 2024-04-14

Rasmus Schüller missar hela vårsäsongen efter skadan mot IFK Göteborg. 

Nu berättar han om känslorna efter smällen. 

– Det känns som att det hade kunnat vara mycket värre, säger mittfältaren. 

Följ ämnen

Han har sett tacklingen flera gånger. Hur IFK Göteborgs Kolbeinn Thordarson kommer in bakifrån och foten viker sig under honom. 

Rasmus Schüller tycker inte att det är en bra tackling, men säger också att det var otur att det gick som det gick. 

– Han går på bollen och det är inget illa uppsåt, men han kommer från en vinkel som gör att det är förhöjd skaderisk. Det blir problematiskt när han vänder sin kropp efter att han har gått in i tacklingen så att jag fastnar och hamnar mellan hans ben. Det är ofta då det kan gå illa. Det är en dålig tackling, men tyvärr är det sådant som kan hända i fotboll.

”Jag skulle hört av mig”

När Sportbladets träffar Djurgårdens mittfältskugge på Kaknäs har det gått tio dagar sedan skadan. Schüller åkte på ett benbrott i foten och opererades dagen efter. Nu väntar några veckor till med gips och sedan ytterligare några med en specialsko. 

– Det känns som att det hade kunnat vara värre. Målsättningen är att jag ska kunna vara tillbaka om tre månader och det känns väldigt bra. Då har jag många matcher ser fram emot i år, säger han och fortsätter: 

– Men det är klart att det är jättetråkigt. Jag kände mig i jättebra form och laget ser väldigt bra ut. Det kändes väldigt bra att säsongen var igång och hade börjat bra. Men jag ska ta mig stärkt ur den här situationen. 

Schüller och Thordarson har inte haft någon kontakt efter tacklingen. 

– Även fast vi arbetar i en hård fotbollsbransch är jag en förespråkare av empati. Om det skulle vara ombytta roller tänker jag att jag skulle ha hört av mig. Men jag kommer inte klandra personen för att hen inte gör det. Man väljer själv, säger Schüller.

Fått stort stöd

Stödet från Djurgården har varit desto större. 

– Det har varit jättefint. Jag har fått massor med meddelande och stöttning. Det känns väldigt bra. Det har varit rörande. Jag trivs extremt bra i den här föreningen och mår så bra av att spela fotboll här och jobba inom det här kollektivet och samhörigheten som finns. Det känns extremt bra att känna och se att man är uppskattad. 

Planen är att Schüller ska vara tillbaka efter sommaruppehållet i juni. Så länge försöker mittfältaren vara så mycket med laget som möjligt.

– För mig är det viktigt att inte slicka ute periferin här i verksamheten. Jag vill vara nära laget, verksamheten och allt som händer hela tiden för att på bästa sätt hjälpa laget och för att själv må så bra som möjligt och förbereda mig för så bra återgång som möjligt, säger han.