Norrköping tog första segern – efter Pricas första

Publicerad 2024-04-14

NORRKÖPING. IFK Norrköping vann ”måstematchen” mot Gais med 1–0.

Det efter att Tim Prica slagit till med sitt första mål någonsin i allsvenskan.

– Bolljäveln skulle in, säger matchhjälten.

Efter två tunga förluster och totalt 1–8 i målskillnad var det tre oerhört viktiga poäng som stod på spel för IFK Norrköping hemma mot Gais under söndagen. Tre poäng som laget också lyckades knipa.

Detta tack vare Tim Prica som, efter förarbete från Joseph Ceesay, lyckades placera in 1–0 från straffområdeslinjen i den 70:e minuten.

Matchens enda mål.

– Vi vinner några 50/50-dueller som vi inte gjorde förra helgen (mot Mjällby). Vi har snackat om att vi behöver vinna dem. I dag gjorde vi det och vi får mål på det, säger matchhjälten.

Målet var hans första i allsvenskan.

Hur känns det att ha öppnat det kontot?

– Det är extremt skönt. Att göra mål i sig är extremt skönt, spelar ingen roll när det är.

”Lyser upp hela stadion på träning”

Att det är en spelare som verkligen gillar att göra mål oavsett tid och plats bekräftas av Andreas Alm på presskonferensen efter matchen.

– När Tim trycker sig igenom, med sin stora åtrå efter att göra mål, då hamnar matchen på ett bra ställe, säger Norrköpingstränaren.

Är den där ”stora åtrån” något som märkts på honom?

– Hans glädje att göra mål i träning, oavsett om det är tre mot tre eller elva mot elva lyser upp hela stadion. Han älskar det. Det är en urkraft som tar honom framåt. Sen jobbar han extremt hårt. Han jobbar tills han får kramp i dag, säger Andreas Alm.

Målvakten Oscar Jansson, som fick hålla en efterlängtad nolla, instämmer i analysen av vinternyförvärvet från danska Ålborg.

– Man kan lätt reta upp honom på träning, haha... Men det är superbra. Vi behöver fler unga spelare som Tim. Han är ett bra exempel för andra som vill slå igenom och ha en bra karriär, säger Jansson till Sportbladet.

Tim Prica säger inte emot faktumet att han brinner extra just för att göra mål.

– Jag älskar att göra mål. Finns inget bättre än att göra mål. Det kan jag väl hålla med om, säger anfallaren.

Traustason: ”En riktig gnuggmatch”

Med det sagt var det allra viktigaste, för Norrköping del, faktumet att de fick sina första poäng för säsongen efter den rekordsvaga inledningen på säsongen.

Hur skönt var det att få den här segern?

– Det var bra att få vinna. Framförallt att få hålla nollan. Skönt låter som att man andas ut, det skulle jag inte vilja säga. Var var bra att få den här segern här. Jag tycker att vi till sist är bättre än motståndaren när vi gör bokslut på matchen, säger Andreas Alm.

Mittfältaren Arnor Traustason kände dock just att det var skönt att ha fått islossning.

– Det var en riktig gnuggmatch. Mycket vind, bollen flög... Men det handlar om att ta sig igenom de matcherna. Det är lättnad att vinna med 1–0, hålla nollan, göra mål, ta tre poäng och bygga på det. För oss har säsongen startat i dag, säger islänningen till Sportbladet.

IFK Norrköping är därmed uppe på totalt tre poäng i årets allsvenska.

Samma antal som nykomlingen Gais efter tre omgångar.

– Jag tycker vi har en okej forcering, men vi får inte in bollarna där vi vill få in dem. Vi gör en okej match men får inte med oss något, säger mittfältaren Axel Henriksson.