Men Liverpool kammade noll och förlorade hemma mot Crystal Palace med 0–1.

Ett minst sagt tungt tapp i titelstriden.

Liverpool gick in i veckan utan att ha förlorat hemma på Anfield på 14 månader.

Nu har man förlorat två raka.

Först mot Atalanta i Europa League och nu 0–1 mot Crystal Palace i en match där flera brända jättelägen sänkte storklubben.

– Vi har inte varit lika kliniska framför mål efter landslagsuppehållet. När man jagar titlar är det inte särskilt bra. Uppenbarligen är vi ur fas framför mål. Att vi inte gör mål på Anfield är sällsynt och det har vi straffats för och i det här skedet får det inte hända, säger Liverpools Andy Robertson till Sky Sports.

Räddade på mållinjen

På planen blåste det inledningsvis spelmässigt korsdrag med farliga målchanser åt båda håll.

För gästande Crystal Palace resulterade det i ett mål för Eberechi Eze i den 14:e minuten. Gästerna var även oerhört nära 2–0 bara några minuter senare.

Jean-Philippe Mateta rann igenom och chippade bollen förbi Allison. Men Andy Robertson kom i full fart och stod för en makalös räddning på mållinjen.

Tung smäll för Liverpool i titeljakten.

Åt andra hållet saknade inte Liverpool lägen. Bland annat hade Endo ett skott i ribban och Luis Diaz var en jätteräddning från Dean Henderson att göra mål efter en halvtimmes spel.

Kostsamma missar

Det fortsatte även i den andra halvleken där båda lagen hade sina högkvalitativa lägen, men framför allt hemmalaget. Diogo Jota missade bland annat från nära håll och Curtis Jones brände ett friläge inom loppet av några minuter.

På tilläggstid fick Mohamed Salah ett drömläge men Crystal Palace-försvaret kastade sig i vägen i grevens tid – och storstjärnan trodde knappt sina ögon.

Missarna blev också det som sänkte Liverpool som fick lämna planen med en nolla i målkolumnen och förlorade med 0–1.

Därmed tappar man i titelstriden. Med sex omgångar kvar är man två poäng bakom Manchester City. Som tur är för Liverpool förlorade Arsenal med 0–2 mot Aston Villa vilket gör att lagen har samma poäng, 71, men där Arsenal har bättre målskillnad.

– Jag tror man bör vara orolig om man är Liverpoolfan. De lever mycket på momentum och intensitet, ska man fortsätta piska upp det behöver man resultat och kontakt med lagen som är ovanför. Väldigt tungt för Liverpool, säger Viaplays expert Jonas Olsson i sändningen.