Seger utbytt i paus i Rosengårds storseger

Publicerad 2024-04-14 17.13

5–0 hemma mot Vittsjö.

Rosengård fick en drömstart på årets damallsvenska.

Tråkigare för Skånelaget var att Caroline Seger gjorde sig illa i första halvlek och byttes ut i paus.

Efter missräkningen förra säsongen inledde Rosengård årets säsong på bästa möjliga sätt.

Det började med ett Olivia Schough-mål från straff i den 25:e minuten.

Sex minuter senare klev ett nyförvärv fram i Momoko Tanikawa när hon distinkt sköt in bollen i bortre hörnet, framspelad av 21 år äldre mittfältskollegan Caroline Seger. Den 18-åriga japanskan har lånats in från Bayern München och är ett namn som Skånelaget tror mycket på.

Men strax efter 2–0-målet kom oroande bilder på just Caroline Seger.

Seger i smärtor

Mittfältsveteranen gjorde sig illa i eget straffområde, fick vård på planen en stund innan hon haltade av. Visserligen spelade hon klart halvleken men byttes ut i paus då Rosengård ledde med 3–0.

– Stark halvlek. Vi gör det vi har jobbat på kontinuerligt under en ganska lång period. Skönt att det sitter redan nu men oerhört viktigt att vi håller den här nivån i andra halvlek, säger Schough i Viaplay.

Rosengård vann matchen med 5–0.

– Otroligt viktigt. Jag är jättestolt över lagets insats, säger Jessica Wik.