Uppdaterad 2024-04-18 11.24 | Publicerad 2024-04-14

Sverige har säkrat biljetten till OS i Paris i sommar.

Det efter att ha utklassat Storbritannien med 52–8.

– Vi är jätteglada och superstolta, säger Carin Strömberg.

Trots att Sverige var helt överlägsna var det ett trögstartat målskytte från svenskorna. Fram till den nionde minuten hade de gulklädda spelarna endast tre mål ner till Storbritannien, sedan klev Nathalie Hagman in i handlingen.

– Det är en speciell match att spela, vi spelar kanske inte så många matcher där vi känner oss väldigt överlägsna på här det sättet, säger Hagman till Discovery.

När klockan stod på 08.46 gjorde Hagman sitt första mål i matchen. Sedan rullade det på för både Hagman och Sverige.

Ledde med 20 mål

Ja, för när det var dags för halvtid hade Sverige gått ifrån rejält och ledde med 26–6. Hagman hade då satt elva bollar.

OS 2024 i Paris: Allt om sommar-OS – datum och program

Sverige säkrade OS-biljetten.

– Skönt att få springa lite och göra lite mål, säger Hagman.

32-åringen spelade inte den andra halvleken, men fick dock även göra ett tolfte mål när Sverige fick ett frikast 40.58 in i matchen. Hon utökade därmed ställningen till 35–7.

En ifrån

Sverige vann till slut med 52–8 och var därmed bara en boll ifrån att tangera rekordet för den största segern någonsin för damlandslaget.

– Det känns fantastiskt såklart. Det har varit de här två veckornas stora mål. Så det klart att det är supergött nu när det är i hamn, säger Carin Strömberg till Discovery.

Vilka som tar den sista biljetten avgörs under kvällen. Då gör Ungern och Japan upp om den andra OS-platsen i gruppen.