Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-19 15:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/djurgarden-vann-mot-sirius-efter-draplig-frispark/

SPORT

Djurgården vann mot Sirius – efter dråplig frispark

Deniz Hümmet gjorde ett drömmål.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgården vann med 2–0 och tog tre poäng mot Sirius i allsvenskans tredje omgång. Ett oväntat frisparksmål låg bakom segern.

– Ni får jättegärna skriva att det är en tavla av mig. Det är för dåligt, säger Sirius målvakt David Mitov Nilsson.

Regnet föll och iskalla aprilvindar blåste runt Tele2 arena, men två djurgårdsmål värmde hemmapubliken.

En kvart hade gått när Djurgården fick frispark, mitt framför mål och för långt bort, för att skjuta direkt, såg det ut som. Men Samuel Leach Holms skott gick rakt på David Mitov Nilsson, och målvakten tappade in bollen.

– Jag hörde att deras målvaktstränare skickade bort muren så då får man skylla sig själv. Det var ju kul, säger målskytten efteråt.

– Först tänkte jag: ”Vad fan ska jag göra? Det är från 30 meter, mitt i. Chippa upp den? Vi har ju folk som är bra på huvudet.” Sen var det många i laget som kom fram till mig och sade ”nej, skjut bara”. Då plockade de bort muren i samma veva. Det var bara att lossa.

Skottet wobblade, men David Mitov Nilsson säger att det är för dåligt av honom att inte ta det.

– Jag bjuder på den. Det sätter oss i skiten. Inget mer att säga om det. Dåligt av mig bara.

Sirius hade haft det mesta av initiativet i inledningen av matchen, men Djurgården tog över allt mer efter sitt mål.

Tio minuter senare ville Lucas Bergvall ha straff. 18-åringen hakades upp av Henrik Castegren och föll i straffområdet, och satte händerna för ansiktet för att visa hur oförstående han var när domare Fredrik Klitte inte gav straff.

– Jag har kollat på den, jag tycker det är en solklar straff. Han säger att han har kollat på den i paus och att det inte är straff. Så jag vet inte riktigt vad han ser, men så är det bara, säger Lucas Bergvall efter matchen.

I slutet av halvleken låg han i gräset igen, den här gången hade han ont, och publiken buade.

Men det är ingen fara för tonåringens avskedsturné innan han flyttar till Tottenham i sommar, han kom ut igen i andra halvlek men byttes ut med kvarten kvar.

Han fick en armbåge i bröstet av Daniel Stensson, och hade ont en god stund.

– Han sade förlåt efteråt, att det inte var meningen, så det var inga känslor där.

2–0 kom också från långt håll, när Deniz Hümmet vackert skickade in ett distansskott, och sprittande av glädje sprang ut mot långsidan för att fira med publiken.

Sirius förlorade för första gången i årets allsvenska.

– Vi är duktiga med bollen. Vi håller possession, vi kommer runt. Vi har kontroll mycket och spelar bra. Men vi kommer inte till någon slutprodukt riktigt, säger David Mitov Nilsson.

På söndag väntar nu ett derby mot AIK på Friends arena för Djurgården. Sirius möter Värnamo i nästa omgång.

Djurgården–Sirius 2–0 (1–0)

Matchbetyg: 2. Det var iskallt på läktarna och knappast någon stor briljans på plan, men både djurgårdspubliken och Sirius klack höll uppe energin.

Matchens nyförvärv: Båda målskyttarna Samuel Leach Holm och Deniz Hümmet värvades inför säsongen. Det syntes tydligt på anfallaren Hümmet hur mycket det betydde att få göra sitt första mål i årets serie.

Matchens Lucas Bergvall-koll: Tonåringen blev lite illa åtgången, men var okej efter matchen. Något besvärade reportrar fick också reda på att han vid en hörna gjort illa ”det privata”. Det gick över fort. ”Man mår ju inte bra, man mår ju väldigt illa liksom, så är det ju. Men det är vad det är.”