Hümmet spräckte allsvenska målnollan

Publicerad 2024-04-14

Deniz Hümmet har gått mållös i den allsvenska inledningen.

Men mot Sirius drog anfallaren till med ett drömmål – och firade rejält efteråt.

– Jag ska inte ljuga, går det för många matcher utan mål kan det ta på en, säger han.

Följ ämnen

Sirius hade två raka segrar inför mötet med Djurgården på Tele2 Arena. Bortalaget började också bra, men det var hemmalaget som tog ledningen.

Samuel Leach Holm drog till på frispark från långt håll och David Mitov Nilsson i Siriusmålet tappade in bollen.

– Jävligt skönt. Det känns som att jag har träffat ribban och stolpen i all oändlighet. Först var jag så här ”vad fan ska jag göra?”, men det var många i laget som sa att jag skulle skjuta och så hörde jag att deras målvaktstränare skickade bort muren så då får man väl skylla sig själv. Om man inte har mur där, det är kaxigt, då får man inte släppa in mål i alla fall, säger Leach Holm.

Mitov Nilsson tar på sig missen och säger att det var han som tog bort muren.

– Den ska jag ha alla dagar i veckan, jag hade nog gjort om det igen. Det är för dåligt av mig. Jag tappar synen på bollen, sen sticker den lite tillbaka. Jag bjuder på den, det sätter oss i skiten, säger han.

Djurgården tog över efter målet och i den 27:e minuten ville Lucas Bergvall ha en straff efter att ha gått ner i straffområdet, men domaren friade.

Hümmets glädjefnatt

Inget av lagen skapade några jättelägen första halvtimmen in i den andra halvleken. Då klev Deniz Hümmet, som haft det tungt i de två inledande matcherna, fram och smällde in 2–0.

Det gick inte att ta miste på glädjen hos Hümmet som sprang ut till supportrarna och firade rejält efter målet. Sirius var aldrig speciellt nära att få in någon kvittering och Djurgården vann matchen med 2–0.

– Klart det kändes bra, men jag har inte varit stressad över det. Jag vet vad jag bidrar med och är inte en traditionell nia. Jag försöker länka i spelet, pressa och gå på allting. Jag går på djupet och skapar ytor åt mina lagkamrater, säger Hümmet efter matchen.

Du formade ett hjärta med händerna som målgest, var det till någon speciell i publiken?
– Nej, det var mest till våra supportrar. Vi hade grymt bra stöd mot Häcken och lyckades vända matchen. Sen hade vi otroligt bra stöd mot Sirius och vi håller på att bygga upp något här hemma. Vi får den där extra kicken när de stöttar oss som de gör.

Nästa match för blåränderna är säsongens första allsvenska Stockholmsderby borta mot AIK på söndag.