”Är inte kul om han springer in i min armbåge”

Publicerad 2024-04-14

Lucas Bergvall åkte på dubbla smällar och blev blåst (?) på en straff mot Sirius.

Djurgårdsstjärnan var i alla fall säker på sin sak.

– Han (Fredrik Klitte) säger att det aldrig är straff och då tror jag inte att han har kollat på den utan att han bara sa det, säger han.

Lucas Bergvall lämnade matchen mot Sirius poänglös för första gången den här säsongen. Efter 2–0-segern var han besviken över en utebliven straff i den första halvleken.

– Jag har kollat på den och tycker att det är solklar straff. Han (Fredrik Klitte) säger att han har kollat på den i paus och att det inte är straff så jag vet inte riktigt vad han ser, säger Bergvall och fortsätter:

– Han säger att det aldrig är straff och då tror jag inte att han har kollat på den utan att han bara sa det.

Minuter senare åkte Bergvall på en smäll efter en duell med Daniel Stensson och innan matchen var slut hann jättetalangen åka på ytterligare en.

– Det var en situation på hörna. Jag fick lite ont på de privata delarna. Det var lite otäckt. Men det gick över. Det var en olyckhändelse, det var jag och Jocke Persson som kolliderade, säger Bergvall.

Vad var det som hände med Stensson?

– Det är en armbåge. Jag vet inte om det var meningen eller inte, men det var en armbåge i bröstet. Han sa att det inte var meningen och förlåt efteråt.

Piken till Gulliksen

Stensson sticker inte under stol med att det var en armbåge.

– Han gav mig en eftersläng och jag gav jag honom en eftersläng. Det är lite ge och ta. Vi klappade om varandra efter matchen så det är inga hard feelings. Han sprang ju in i mig nästan och så stannade jag. Det är inte kul om han springer i mina vassa armbågar.

Det var han som sprang in i dig mer än att du delade ut den alltså?

– Om han tacklar mig tacklar jag tillbaka. Det är inte svårare än så.

Var du orolig för att få kort?

– Absolut inte. Det är han som går in med kraften, jag stannar nästan bara.

Stensson hade även flera dueller med Tobias Gulliksen och åkte även på ett gult kort efter en av dem.

– Jag vet inte om han faller lite lätt. Jag pratade med Voelkerling-Persson som säger att han gör det. Det är en sådan spelare han är, säger han och fortsätter sedan:

– Han är inte så snabb som han tror, eller om jag är snabbare än jag tror. Det är en bra spelare, men han kanske inte hade sin bästa match i dag.

Daniel Stensson i diskussion med domaren Fredrik Klitte.