”Robinson”-Fredriks hemliga strategi inför läggmatchen mot Pål

Två segertippade deltagare ute • Det får inte tv-tittarna se: ”Har spytt, svimmat och får läkarvård”

Uppdaterad 2024-04-16 10.46 | Publicerad 2024-04-14

Chocken i Robinson: Två segertippade deltagare förlorade sina dueller i kvällens öråd och åkte ut.

Nu avslöjar Fredrik Bolander strategin som ledde till att han förlorade – med flit.

– Det var redan planerat från min sida, säger han till Aftonbladet.

Gränsländarna möter ”Robinson”-deltagarna i veckans öråd.

Här har de från Gränslandet en chans att slå sig tillbaka in i den riktiga tävlingen.

Duellerna går ut på att öppna kokosnötter och fylla en behållare med kokosvatten upp till en viss linje. Först över linjen har vunnit.

Bägarna ska fyllas med kokosvatten upp till strecket.

Alexander Strandberg, 45, får börja med att välja motstånd.

Han väljer Lars Koefoed, 58, en person som lag nord velat ha bort länge då de anser att han är svag spelare. Dessutom är han en av de äldre i Robinson, vilket många anser vara en nackdel.

I duellen blir det till slut Lars som vinner.

– David slog Goliat, säger han efter segern.

Alexander Strandberg möter Lars Koefoed i duell.

Hemlig samtalet inför duellen: ”Välj mig”

I programmet får tittarna sedan se hur Pål Schakonat, 30, väljer att möta Fredrik Bolander, 40.

– Jag har lovat de där hemma att jag ska kämpa till max och inte ge upp. Så den som möter mig den kommer åka ut, säger Fredrik innan duellen.

Men det stämmer inte. I själva verket har Bolander en strategi – för att åka ut. Och mycket riktigt blir det Pål som vinner duellen.

– Jag vet inte hur mycket av det här man får se på tv men när jag såg att Pål var tillbaka och hade en chans att komma in i Robinson igen så sa jag till honom lite snyggt att han skulle välja mig i duellen. Så han valde mig på grund av det, säger Fredrik till Aftonbladet.

– Jag hade ju redan varit med i Robinson och jag kände att varför ska inte Pål få vara med den tiden som är kvar i så fall? Så det var redan planerat från min sida att han jättegärna fick ta min plats.

Men du har ju sagt hela säsongen att du vill vinna och att det är ”jaget före laget”. Hur kommer det sig att du plötsligt gör så här?

– Hade jag inte gett min plats till Pål så hade jag antagligen än i dag tänkt på hur ledsen han hade varit att inte kunna vara med i tävlingen med samma förutsättningar som vi andra har. Jag tror att man kanske kommer att förstå lite mer när man ser måndagens avsnitt, säger Fredrik kryptiskt.

Är det här bara en ursäkt för att du förlorar, att du gång på gång kör läggmatcher?

– Nej, absolut inte. Känner jag att jag ville förlora för att ta mig längre i spelet, varför skulle jag vinna då?

Pål bekräftar Fredriks förklaring av vad som hände.

– Jag satte mig bredvid honom och så viskade han till mig ”välj mig, välj mig”. Jag tänkte hur fan ska jag lita på det här egentligen? Men så gjorde jag det. Jag fattade ingenting, man var ju bara helt fokuserad på att man ville in igen, säger Pål till Aftonbladet.

Senare under örådet kommer nästa chock.

Zayera Khan, 49, från Gränslandet möter Charlotta Hedlund, 30. Charlotta har flera gånger uttryckt en önskan om att få gå en kamp i ”Robinson” och har haft hög tro på sig själv. Men hon får se sig slagen av den nästan 20 år äldre Zayera.

– Det var inte väntat, säger Zayera efteråt.

Charlotta Hedlund: ”Mådde sjukt dåligt”

När Aftonbladet pratar med Charlotta berättar hon att hon mådde riktigt dåligt under den perioden.

– Jag hade en sådan tandvärk som resulterade i en muskelinflammation i halva ansiktet. Jag gick på jättestarka smärtstillande. Det där var jag nog på dag sex med smärtstillande. på tom mage.

Hon fortsätter:

– Man får till exempel inte se att efter båttävlingen, när lag syd har vunnit, så är inte jag med i samlingen för då ligger jag och har spytt och svimmat och får läkarvård. Jag mådde sjukt dåligt där och då.

TV4 bekräftar att Charlotta fått medicinsk hjälp under inspelningen.

Saknade sin pojkvän

När hon sedan fick höra att Gränslandet var stängt och att de som förlorade skulle åka ur tävlingen helt och hållet kände hon ett sug efter att få komma hem.

– Jag ville äta mat, börja träna, jobba, och jag hade precis skaffat pojkvän innan jag åkte ned så jag satt och grinade varje kväll på stranden och tänkte ”tänk om han inte orkar vänta och går vidare med sitt liv”, säger Charlotta.

– Jag såg redan framför mig ”jag kan få ringa min kille i kväll”. Så min absoluta hundraprocentiga ansträngning för att vinna fanns inte där.

Charlotta är noga med att poängtera att hon var den sämre på att hugga kokosnötter av de två.

– Jag menar inte att jag lätt hade kunna vinna. All cred till Zayera. Men jag var så inställd på att det värsta som kan hända är att jag åker ut och det hade varit underbart.

Alma Skoog vinner över Simone Sjöström

I den fjärde duellen vinner ännu en Gränsländare.

Alma Skoog, 25, möter Simone Sjöström, 24.

Alma, som röstades ut förra veckan, får sin revansch och vinner. Därmed har tre gränsländare av fyra möjliga slagit sig tillbaka in i ”Robinson”-tävlingen.

”Robinson” sänds söndagar klockan 21.00 samt måndag till torsdag klockan 19.30 på TV4 och på TV4 play.

Följ ämnen i artikeln