Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-16 20:23

SPORT

Frölunda vann i förlängning – serien går vidare

Frölunda tappade 3–0-ledningen mot Skellefteå och den femte SM-semifinalen i ishockey gick till förlängning. Där avgjorde ändå Frölunda och såg till att semifinalserien fortfarande lever.

Linus Högberg gjorde segermålet 10.33 in i förlängningen.

– Det var sjukt mycket lättnad, särskilt eftersom vi föll igenom där i tredje, säger Högberg till TV4 Play.

Skellefteå ledde med 3–1 i matcher och kunde vid seger på hemmaplan säkra en finalplats.

Frölunda ville annat och gick till en 2–0-ledning i första perioden. Mål av Isac Heens och Jere Innala. Och halvvägs in i matchen utökade David Edstrom till 3–0.

I tredje perioden kom Skellefteå tillbaka. Simon Robertsson gjorde 1–3 efter 2.40, Dylan Sikura 2–3 efter 10.49 och med fyra minuter kvar av matchen kvitterade Filip Sandberg i power play.

– Det är alltid svårt att leda med 3–0 i hockey, som man brukar säga. Vi blir bakåtlutade, vi blir mosade i tredje. Det gäller att vara framåtlutade även i ledning, säger Högberg.

Skellefteå leder fortfarande matchserien, nu med 3–2 i matcher. Nästa match spelas i Göteborg på tisdag.