Frölunda reste sig efter kollapsen

Reducerar SHL-semifinalen

Uppdaterad 2024-04-15 07.26 | Publicerad 2024-04-14 21.20

SKELLEFTEÅ. Frölunda kollapsade helt i tredje perioden och tappade en tremålsledning.

Men laget reste sig och avgjorde den femte semifinalen mot Skellefteå i sudden.

– Jag tycker TV4 på något sätt borde kunna ge oss någon krona extra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg efter 4–3-segern.

Följ ämnen
Frölunda HC

Det är inte över förrän det är över.

Det visade Skellefteå och Frölunda på olika sätt i den femte SM-semifinalen.

Hemmalaget från Västerbotten stod för en upphämtning som hette duga, gjorde tre obesvarade mål i tredje perioden och tog matchen till förlängning. Men där reste sig Frölunda och reducerade till 2–3 i matcher.

– Det är en sjuk lättnad, säger matchhjälten Linus Högberg i TV4 Play.

Backen var mållös

Backen Oskar Nilsson sa i TV4 Play efter andra perioden att han var mållös och att han inte kände igen sitt lag. Där och då ledde Frölunda med 3–0 efter att Skellefteå hade haft stora problem med både defensiven och offensiven.

Frågan är om Nilsson även var mållös efter tredje perioden – men av andra anledningar.

Upphämtning i tredje

Simon Robertsson reducerade tidigt. Halvvägs in i perioden kom också 2–3 när Dylan Sikura hittade rätt och helt plötsligt var västerbottningarna på allvar med i matchen.

Roger Rönnberg.

Med fyra minuter kvar kom också kvitteringen.

Filip Sandberg slog till pucken på volley och efter en lång videogranskning konstaterades det att klubban var under ribban, målet godkändes och matchen gick till förlängning.

Passning till TV4

Där klev dock Linus Högberg, som förra säsongen spelade i Skellefteå, fram för Frölunda och smällde in det avgörande målet.

– Någon gång ska väl ändå Skellefteå förlora i overtime, tänkte vi. Jag tycker TV4 på något sätt borde kunna ge oss någon krona extra genom våra serier går till sju matcher, säger Frölundas tränare skämtsamt Roger Rönnberg på presskonferensen.

– Vi klarar av att reda ut perioder när spelet inte sitter. Det är en fruktansvärt bra tävling av gruppen. De har bestämt sig att de vill vidare, det syns, säger Rönnberg.

Skellefteå leder med 3–2 i matcher. Nästa match spelas i Göteborg på tisdag.

– Från att vi rånade Frölunda kändes det nästan tvärtom till slut, även fast de var mycket bättre än oss i två perioder. Vi borde göra saker bättre. Jag trodde att vi skulle vara bättre från start men det var vi inte, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

LÄS VIDARE