Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Överlägset Malmö FF tar tre poäng i Borås

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

Det ligger 250 000 kronor extra i potten på kvällens kupong!

Överlägset MFF löser uppgiften på Borås Arena! 

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system 

Sebastian Nanasi.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Simon ”Dybban” Lindell.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Jonas Amrouni.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalys

Den svenska fotbollen dominerar på kvällens kupong med fem matcher från Allsvenskan och Superettan. Topptipset är kryddat med en kvarts miljon extra i potten för att höja spelvärdet. Premier League, Serie A och La Liga fyller ut resterande del av kupongen. Malmö och Atalanta är kupongens två storfavoriter.

Båda är streckade upp emot 80% och resultaten i deras matcher kommer att bli extremt avgörande för utdelningen på kupongen.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik: Malmö

Malmö har kört över både Norrköping och Hammarby i de två första omgångarna och har ett överlägset truppläge. Slipper här en jordig gräsmatta i Värnamo då matchen spelas på konstgräset i Borås Arena. Tvåan är mycket trolig.


Amrounis bästa spik: Malmö

Det som talar för Värnamo i den här matchen är underlaget. Gräsmattan har inte varit fantastisk för att uttrycka det milt, nu spelas matchen på konstgräs istället i Borås vilket gör det neutral mark. I övrigt talar egentligen allting för Malmö. MFF har dominerat i sina två tidigare matcher och det finns en risk för att vi får se en ny överkörning.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system


Dybbans bästa skräll: Everton

Förutom Cole Palmer finns det inte mycket att glädjas över hos Chelsea som förlorat poäng mot både Burnley och Sheffield U i närtid. Då går de knappast säkra mot ett fysiskt Everton, som vann hemmamötet, och har all motivation på sin sida i jakten på nytt kontrakt. Den lågt streckade tvåan får plats.


Amrounis bästa skräll: Verona

När jag spikar Malmö på kupongen måste försöka att balansera upp det och då vill jag gardera upp Atalanta. Deras fokus ligger främst på Europa efter segern mot Liverpool på bortaplan. Verona är i desperat behov av poäng i botten samtidigt som Atalanta förväntas rotera en del i startelvan.

Match för match

1. Hammarby – Elfsborg

Varken Hammarby eller Elfsborg har visat några tendenser till det blir någon guldstrid den här säsongen. Elfsborg är starka i kontringsspelet och Hammarby lämnar stora ytor med sitt risktagande.

2. Värnamo – Malmö FF

Malmö har dominerat mot både Norrköping och Hammarby i sina två inledande matcher. Matchen kommer att spelas i Borås då Värnamos plan inte är i speldugligt skick.

3. Häcken – Brommapojkarna

Häcken tappade 3-0 till 3-3 i slutet mot Djurgården i den förra omgången. Här förväntas laget återigen styra matchen mot ett BP som övertygat i sina två inledande matcher.

4. Gefle – Degerfors

Degerfors är en av favoriterna till att vinna serien. Laget har imponerat i båda sina matcher. Gefle är ämnade för bottenstriden och kommer att få det tufft ikväll.

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

5. Örgryte – Brage

Ser man till namnen i truppen borde Örgryte prestera bättre men laget jagar fortfarande sin första seger i årets upplaga av Superettan. Brage har varit solida defensivt.

6. Chelsea – Everton

Everton har varit otroligt ineffektiva hela säsongen. Det saknas formstarka spelare på de offensiva positionerna. Chelsea har haft bekymmer defensivt.

7. Atalanta – Verona

Atalanta förväntas rotera i startelvan efter segern borta mot Liverpool i torsdags. Det har gått några dagar men Gasperini kommer att vilja ha sina nyckelspelare fräscha inför returmötet.

8. Osasuna – Valencia

Barja, Garcia och oroz är borta med skador för hemmalaget. Valencia har Diakhaby skadad medan Gaya och Yaremchuk är uppsatta som frågetecken inför mötet.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset