Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Apex Legends

”Migrationsverket skulle neka Jesus att resa in”

Laget skulle resa till USA för storturneringen.

Moist Esports stoppades däremot av migrationsverket i landet – och har nu tvingats släppa laget.

– Jag är övertygad över att om Jesus återuppstod nu så skulle migrationsverket tvinga honom att vända om, vi skulle aldrig se honom, säger lagets grundare Charles White Jr.

Cr1tikal.
Foto: Youtube

Problemen började direkt under säsongens början när det australiska Apex Legends-laget nekades visum för att resa in i USA för Apex Legends Global Series (ALGS). I stället tvingades de spela över nätet från Kanada, skriver Dexerto.

Sedan dess har Moist Esports arbetat tillsammans med både jurister och spelstudion EA för att lösa situationen. Utan lycka.

Nu rasar lagets grundare och ägare Charles ”Cr1tikal” White Jr.

– Även med jävla Avengers på vår sida så har Migrationsverket slängt dörren i ansiktet på oss. De är australiska gamers, vi försöker inte smyga in migranter. Vad är problemet? frågar han i en video.

Släppt hela laget

Han spekulerar i att det beror på en blandning av oförståelse för e-sporten bland myndighetspersonerna och lagnamnet ”Moist”, som kan uppfattas som oseriöst. Även om laget räknas bland världens främsta.

Nu har samtliga spelarna i laget släppts fria från sina kontrakt för att de ska kunna tävla i ALGS.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.