Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IF Elfsborg

Oscar Hiljemark är klar för Elfsborg

Oscar Hiljemark, 31, lämnar tränaruppdraget i Ålborg BK.

Enligt uppgifter till Expressen är IF Elfsborg överens med den danska klubben gällande Hiljemark, som i sin tur, redan tackat av sina spelare.

Planen är att han presenteras av klubben i veckan.

– Jag kan inte säga något. Jag har en spännande framtid i Elfsborg, säger tränaren Jimmy Thelin. 

DÅ ÅKER VI: ”Proffs ska inte vara ledsna – de ska kriga”
Oscar Hiljemark, Ålborgs huvudtränare.
Foto: BALAZS POPAL / AVALON / STELLA PICTURES/BALAZS POPAL / AVALON AVALON
Oscar Hiljemark i svenska landslaget.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Turerna har varit många.

För några veckor sedan rapporterade skotska Daily Record och The Sun att Aberdeen jobbade hårt på att värva Jimmy Thelin från och med i sommar.

Parterna har förhandlat en längre tid och därefter har GP avslöjat att allt tyder på att Thelin gör sin sista match för Elfsborg den 1:a juni mot IFK Göteborg.

– Jag kan inte säga något om det. Mitt fokus är på Elfsborg. Jag kan inte kommentera allt som står i media. Det går inte, förklarade Thelin för tidningen.

I morse kunde Expressen rapportera att Thelin var klar för Aberdeen där planen är att han presenteras någon gång denna vecka.

Tar över Elfsborg

Bakom kulisserna har Elfsborg jobbat hårt med att säkra upp en ny tränarkonstellation och enligt uppgifter till Expressen är man nu helt överens med Ålborg gällande Oscar Hiljemark.

Den tidigare landslagsmittfältaren är klar för Elfsborg och kommer att presenteras som ny tränare av klubben under veckan om inget oförutsett inträffar. Expressen erfar också att Hiljemark redan har tackat av sina spelare i Ålborg.

Kontraktet väntas undertecknas i veckan.

Tidigare har flera medier rapporterat om Hiljemark. Dels skrev BT att Elfsborg ville para ihop Hiljemark med Peter Wettergren, men även GP och Aftonbladet har skrivit att Ålborgstränaren är aktuell för en återkomst.

Jimmy Thelin är fåordig.

– Vi är en tajt grupp och fokuserar på rätt saker. Man ser det på matchen i dag, vi gör mycket bra, sedan blir utgången inte bra men spelarna har bra fokus, säger han. 

Vilket skick tror du att Elfsborg lämnas i när du tackar för dig?

– Nu går du händelserna i förväg. Men Elfsborg mår bra.

Även klubbchefen Stefan Andreasson var fåordig.

– Inga kommentarer.

Enligt uppgifter till Expressen tar Jimmy Thelin också med sig båda assisterande tränarna - Emir Bajrami och Christer Persson - till Aberdeen där de kommer ingå i ledarstaben.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.