Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Kiese Thelins magiska start: ”Blivit ännu bättre”

En flygande start. 

Isaac Kiese Thelin har gjort sju poäng på tre matcher.

Malmö FF toppar allsvenskan.

– Jag har blivit ännu starkare, säger han.

DÅ ÅKER VI: ”Proffs ska inte vara ledsna – de ska kriga”
Isaac Kiese Thelin.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Erik Botheim, Isaac Kiese Thelin och Sebastian Nanasi jublar.
Foto: Mikael Fritzon/TT / MIKAEL FRITZON / TT NYHETSBYRÅN

Fyra mål och tre assister på de tre inledande allsvenska omgångarna. Malmö FF och anfallaren Isaac Kiese Thelin har fått en smakstart på säsongen.

På måndagen besegrades Värnamo med 4–0 i Borås.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Vi gör Värnamo dåliga kan man säga. Det är tufft för dem och vi gör det vi ska i en match där det inte är så mycket folk och man måste få upp sin energi själv, säger Isaac Kiese Thelin som själv slog till med ett mål i segern.

Matchen skulle först spelats på Finnvedsvallen i Värnamo på söndagen. Men på grund av en icke spelbar gräsplan flyttades matchen till måndagen, Borås och konstgräs.

På läktaren dominerade MFF-supportrarna. Publiksiffran skrevs till 1 371 åskådare.

– Det var ändå mycket folk från oss en måndag när de har flyttat matchen så jag vill ändå ge mycket kredd till dem för de fick upp stämningen. Men det är klart att det är speciella omständigheter, säger Isaac Kiese Thelin.

Hur laddar man upp inför en sån här match?

– Vi pratade om det innan att man får gå in i sig själv och ge varandra energi. Det tycker jag verkligen att vi gör. Det kan vara lätt att koppla bort lite. Vi gör det bra.

”Blivit mycket bättre”

I MFF:s guldsäsong i fjol blev Isaac Kiese Thelin allsvensk skyttekung. Hans start på 2024 bådar gott.

– Det har känts bra hela försäsongen och jag har byggt på mig mer. Jag har blivit ännu starkare. Jag personligen vet vad jag har i mig så det är kul att få ut det också.

MFF-tränaren Henrik Rydtröm om vad hans anfallare blivit ännu bättre på:

– Det felvända spelet en uppenbar bit som han blivit mycket bättre i. Han får fast bollen och kan hålla ifrån på ett annat sätt. Han är också mer benägen att komma loss från motståndaren i djupled och skapa sig mer tid.

Hyllar samarbetet

Tillsammans med nyförvärvet Erik Botheim bildar Kiese Thelin en giftig offensiv duo. Även Botheim slog till med ett mål i segern.

– Vi börjar få ett bra samarbete där vi ligger nära varandra. Vi har sagt det innan också, att det blir tufft för motståndarna. Vi får ut mycket av alla där uppe tycker jag, säger Isaac Kiese Thelin och berättar att duon knappt tränar tillsammans.

– Han sa det efter något mål, vi fortsätter träna ute på matchen. Det är jättekul. Vi hittar varandra riktigt bra.

Sju poäng så här långt. Hur många poäng kan det egentligen bli för Isaac Kiese Thelin?

– Jag gillar inte att prata så mycket om det utan att ta match för match. Men det är klart att det ser riktigt bra ut med sju poäng. Det är starkt, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.