Gå direkt till sidans innehåll

Simeones ”cupgäng” har en fin skrällchans

Stekheta returer i Champions League när de första kvartsfinalerna ska avgöras. 

Matchbilden kommer att passa Atlético när Dortmund måste framåt.

Foto: SERGIO PEREZ / BILDBYRÅN

■■ Vi har två stekheta returer i Champions League under kvällen. Båda matcherna lever i allra högsta grad även om de spanska lagen skaffade sig en fördel förra veckan. 


■■ Dagens bästa spel hittar vi i Dortmund och mötet mellan Dortmund och Atlético Madrid. Dortmund har inte varit sig självt den här säsongen. Det är inte samma sprudlande offensiv under Terzic. Laget spelar en mer cynisk fotboll och har svårare att hitta målchanser. Trots en trupp som ska vara med och utmana om guldet så riskerar Dortmund att missa Champions League då laget befinner sig på en femteplats i Bundesliga.

Atlético Madrid är ett erkänt starkt cuplag under Simeone. Hans lag har gått långt i Champions League flera gånger och man gör det genom ett kompakt försvar och en hög intensitet i försvarsspelet. Atlético vann rättvist det första mötet och kan nu vänta in Dortmund som är tvingade att gå framåt vilket öppnar upp kontringsmöjligheter för spelare som Griezmann, Lino och Morata.

Både form och kvalitet talar för Atlético. Jag köper inte att Dortmund ska bli någon större favorit trots att matchen spelas i Tyskland. 

Atlético att vinna med handicap +0,5 spelas till oddset 1,71.


■■ Jag tar sida med Atlético och Barcelona på kvällens Bomben. VI fick se öppna och målglada tillställningar i det första mötet och vi kan mycket väl få se något liknande i kväll med lag som vill framåt. 

I matchen från The Championship mellan Southampton och Preston tar jag sida med hemmafavoriten och streckar för höga målsiffror.


Dagens bästa spel

Dortmund – Atlético Madrid: Atletico Madrid +0,5 handicap

Odds: 1,71

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Barcelona – Paris SG

1, 3, 4 – 1, 2

B. Dortmund – Atletico Madrid

0, 2, 3 – 1, 3

C. Southampton – Preston

1, 3, 4 – 0, 2

216 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Öster – Örebro 1

Öster har mött två förväntade toppkonkurrenter i de två inledande matcherna. Det har blivit totalt fyra poäng och ett spel som imponerar. Örebro byggde om truppen i vintras. Högt odds på Öster!


Frölunda – Skellefteå X

Frölunda räddade den första matchbollen borta i Skellefteå. Sakta men säkert har Frölunda börjat hitta hål i Skellefteås försvar. De två senaste matcherna mellan lagen har slutat med förlängning.


Bolton – Shrewsbury 1

Nyckelmatch för Bolton i jakten på en av direktplatserna till The Championship. Shrewsbury kommer från två svaga insatser mot Wycombe och Portsmouth. Det mesta talar för en komfortabel etta.


Oxford – Lincoln 1

Lincoln har ingen nytta av ett kryss i jakten på playoff utan det är seger som gäller. Oxford är ligans formstarkaste lag med 13 poäng på lagets fem senaste ligamatcher. Ettan lockar till fina 2,08.


Portsmouth – Barnsley 1

Det räcker med en poäng för att Portsmouth ska säkra avancemang till The Championship. En seger skulle säkra seriesegern. Barnsley har haft stora defensiva problem den senaste tiden.


Southampton – Preston 1

Med fem matcher kvar att spela har Southampton fortfarande ett litet hopp om att nå någon av direktplatserna. Laget har två raka segrar i ryggen. Larios och Stewart saknas fortfarande.


Barcelona – Paris SG 1

Barcelona vann den taktiska kampen i det första mötet. Mbappé hade svårt att hitta in i spelet. Kan man upprepa den bedriften ikväll kommer PSG att ha väldigt svårt att vända på underläget.


Dortmund – Atlético Madrid 2

En sen reducering från Dortmund i det första mötet gör att dubbelmötet lever. Atletico är inte lika starka i bortaspelet men det finns mycket rutin av den här typen av matcher. Tvåan får U-tecknet.