Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Simon Thern känner ingen oro över Värnamos start

Fjolårets succélag IFK Värnamo har inlett 2024 med en poäng på tre matcher.

Simon Thern är kritisk – men inte panikslagen.

– Vi släpper in bedrövliga mål, så är det ju, säger lagkaptenen.

Trots bara en poäng på tre matcher känner Simon Thern ingen panik.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT

tränaren Kim Hellberg och spelmotorn Oscar Johansson lämnade IFK Värnamo för Hammarby efter fjolårets överraskande femteplats. Redan inför säsongen dryftade experter sina farhågor om att laget skulle kunna få det tufft i år. Inledningsvis har de besannats. IFK Värnamo inledde visserligen med att knipa en poäng (2-2) mot Elfsborg i premiären men därefter har det gått desto tyngre. En svidande 2-1-förlust mot Gais följdes på måndagen upp av en 4-0-utskåpning från Malmö FF.

Att den flyktade duon ligger bakom scenförändringen vill Simon Thern inte skriva under på.

– Man står aldrig och faller med enskilda individer. För två år sen hade Oscar noll allsvensk erfarenhet. Kim hade varit assisterande i Norrköping och huvudtränare i division ett. Det kommer alltid nya, det gör det nu också, men det kan ta tid, säger mittfältaren.

Kritiserar försvarsinsatserna

Orsaken till den svaga starten är enkel att peka ut, tycker Thern. Enkla försvarsmisstag kostar mycket.

– Vi släpper in bedrövliga mål, så är det ju, säger han efter smällarna mot Malmö FF.

Han fortsätter:

– Det har vi gjort i de övriga matcherna också. Gais-matchen var hemsk. Det var hemska mål. Men man ska inte måla fan på väggen heller. Vi har mött Elfsborg borta. Gais var en plattmatch men man kan göra någon sån också. Sen Malmö nu, det är väl inte i den matchen man ska ta poäng. Det är ett långt race men det är klart att vi måste bli bättre och vi kan inte släppa in sådana här mål. 

Måstematcher mot Sirius och AIK nu eller hur långt kan det gå innan man börjar känna panik?

– Jag som har mer erfarenhet försöker vara ledande i det och försöker skjuta in lite mod i det. Jag är inte orolig, men det är klart att det måste bli bättre.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.