Sök

Widforss får ny vd – Mikael Nilsson tar över efter Filip Karlander

Widforsse-handel

Mikael Nilsson ny vd på Widforss efter Filip Karlander. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Ändringar genomförs i e-handelsbolaget Widforss styrelse, med Mikael Nilsson som ny vd och ledamot.

Widforss, som fokuserar på hållbara friluftsprodukter inom e-handel, genomgår förändringar i sin styrelse. Mikael Nilsson, tidigare vd för Bonti, tar över vd-rollen och blir ledamot efter Filip Karlander som lämnar sina befattningar. Det framgår av dokument från datatjänsten Eivora.

Kim Viitanen fortsätter som ledamot, och Camilo Sjödin behåller sina positioner som ledamot och ordförande i styrelsen. Sjödin är även vd för Open Air Group och investerare i samma företag, samt innehar andra styrelseuppdrag i Open Air Group.

Widforss har funnits i över 300 år och har de senaste åren växt inom e-handelssektorn. Företaget riktar sig till kunder som söker utrustning för friluftsaktiviteter och omsatte 327  miljoner kronor under 2022, med ett nettoresultat på minus 10,2 miljoner kronor. Detta kan jämföras med intäkterna på 355 miljoner kronor och nettoresultatet på 99.000 kronor under 2021.

Widforss har bland annat samarbetat med Inside the box, ett företag som erbjuder smarta förpackningslösningar, och Droppa, ett företag som förenklar e-handelsreturer. Bolaget har även etablerat kopplingar till större aktörer såsom H&M och Ikea. Informationen om Widforss och dess förändringar i styrelsen kommer från Eivora, som är en ledande dataleverantör av företagsinformation.

Läs mer