Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-04 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-oscar-hiljemark-tar-over-elfsborg/

SPORT

Klart: Oscar Hiljemark tar över Elfsborg

Pressträff med Oscar Hiljemark, sportchef Stefan Andreasson och Jimmy Thelin.
Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Det blir ett tränarskifte i Elfsborg. Jimmy Thelin lämnar för skotska Aberdeen – och Oscar Hiljemark, 31, tar över i sommar.

– Jag är extremt glad, stolt och lycklig, säger Hiljemark enligt SVT.

Det har spekulerats under en tid om att Jimmy Thelin ska lämna Elfsborg för ett nytt äventyr utomlands.

Nu är det alltså klart. Han har skrivit på för skotska Aberdeen. Med sig tar han sina assisterande tränare från Elfsborg – Emir Bajrami och Christer Persson.

– Intrycket av Aberdeen var såklart mycket bra, men nu ska vi först och främst göra det så bra vi bara kan här i Elfsborg, säger Thelin som är kvar i Boråsklubben fram till sommaren.

Han själv har tidigare varit fåordig om en eventuell flytt. När Elfsborg på måndagen förlorade mot Hammarby med 0–3 ville han inte uttala sig.

Men bara en dag senare blev det alltså klart – vilket presenterades på en pressträff.

Ny huvudtränare i Elfsborg blir Oscar Hiljemark – han tar över rollen den 3 juni. Hiljemark har ett förflutet som spelare i klubben. Karriären tog honom också ut i världen, bland annat har han tillhört PSV Eindhoven och de italienska klubbarna Genoa och Palermo.

När han 2021 lade skorna på hyllan blott 28 år gammal förvånades många – sedan dess har han haft olika roller inom den danska fotbollsklubben Ålborg.

Elfsborg som i fjol slutade på en andraplats i allsvenskan har fått en ganska tuff inledning på säsongen. De missade att ta sig till slutspelet i svenska cupen och står på fyra poäng efter tre matcher i seriespelet.