Ikea möbler gaming dataspel tevespel
En ny samling möbler och mojänger från Ikea. - Foto: Ikea

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.


Ikea lanserar en möbelserie för att göra det lättare för dataspelare.

Det meddelade möbeljätten på tisdagen.

En uppblåsbar fåtölj. Foto: Ikea.

Miljarder människor spelar dataspel

I ett pressemeddelande visar man upp en kollektion anpassad för det man kallar för världens största hobby – gaming.

Det är inte första gången som Ikea gör en möbelsatsning för dataspelande. Den förra lanserades 2021 och utformades i samarbete med dataspelsföretag.

MISSA INTE: Så får du räntesänkning redan nu – med banktricket

Syftet är "smarta lösningar för gamers som värdesätter stil och funktionalitet, som vill spela tillsammans och röra sig smidigt mellan olika plattformar och ställningar", skriver Ikea.

Skrivbord som man kan stänga in i ett skåp. Foto: Ikea.

Uppmärksammas av svensk tech

De nya möblerna har uppmärksammast av dataspels- och tekniksajten Sweclockers. Tidigare möbler har utformats för att sticka ut och anamma dataspelslivsstilen.

Men den nya kollektionen verkar fokusera mer på dataspelare som vuxit upp. Stor fokus ligger på att dataspelsmöblerna ska gå att flytta runt och gömmas undan, eller integreras och kamoufleras bland andra vardagsföremål.

Sittplats för flera. Foto: Ikea.

"Skapa utrymmen anpassade för gaming"

Kollektionen kallas för Brännboll:

– Med Brännboll omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan, säger företagets produktdesigner Philip Dilé.

Ett litet soffbord som får plats ovanpå fotöljen. Foto: Ikea.

Uppblåsbara möbler

– Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser, säger Philip Dilé.

Förutom bland annat uppblåsbara fåtöljer innehåller kollektionen även en gamingstation, utrustad med en vikbar bordsskiva, plats för förvaring för PC-torn och kabelhantering, med mera.

Ett soffbord med förvaring. Foto: Ikea.

Läs mer om ekonomi:

Spara 1 557 kronor – experten: Där köper du billigast mat

139 000 barn kan få restskatt på deklarationen – de drabbas

Chocken: Riksbankens rysliga ränta kan bli kvar hela sommaren

/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.