Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mora IK

Malmö värvar Joseph Berger från Mora

Backen Joseph Berger har stått för ett rejält genombrott i Mora under säsongen.

Nu lämnar han klubben trots ett år återstår på avtalet, genom en SHL-klausul.

Kommande säsong representerar han Malmö i SHL, enligt vad Expressen erfar.

Carlssons ord efter segern: "De kör över oss"
Joseph Berger.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Den 24-årige backen har haft en lång väg upp genom seriesystemet.

Som seniorspelare har han vandrat genom Hockeyettan, och sedan flera olika klubbar i Hockeyallsvenskan, för att slutligen hamna i Mora IK inför den här säsongen.

Då kom också det stora genombrottet.

Berger inledde sin tid i Mora med att vara rankad som en spelare som precis tog sig in bland de sex som spelar, till att blir en av lagets absoluta toppbackar. I slutspelet var det Berger, Roope Laavainen och William Pethrus som fick största förtroende av tränarstaben.

Det har också givit effekt i hans spel och han har stuckit ut med sin skridskoåkning och fysiska spel.

Joseph Berger går till Malmö i SHL

Nu lämnar han Mora.

Ny klubb blir SHL-laget Malmö.

Enligt Expressens källor har Malmö scoutat Berger aktivt under tiotalet matcher på plats den här säsongen och tror att han på sikt kan ta en liknande resa som han haft i Mora. Börja långt ner i laget för att på sikt bli en av toppbackarna i laget.

Med tanke på att man tror att Dominik Badinka kan gå i förstarundan i sommar så skaffar man sig också en försäkring och bredd i truppen genom värva in Joseph Berger.

Klubben är fortsatt ute efter en bra ersättare till Adam Ollas Mattsson, som lämnat för Färjestad, som köpte ut backen under föregående vecka.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.