Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Hockey

Markus Åkerblom ny tränare i AIK Hockey

Markus Åkerblom är klar som ny huvudtränare för AIK Hockey. 

54-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker över två säsonger. 

– Först och främst är det en oerhört stor ära över att få frågan, säger han till AIK:s hemsida. 

"En av de tuffaste säsongerna i min karriär"
Markus Åkerblom är klar som ny tränare för AIK Hockey.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anton Blomqvist lämnade AIK för HV71. Nu har AIK gjort klart med en ersättare. Det blir Markus Åkerblom som nu lämnar sitt uppdrag i HC Thurgau, Schweiz, efter två säsonger.  

– Först och främst är det en oerhört stor ära över att få frågan om att vara en del av AIK och AIK-familjen. För mig är varumärket AIK ett av de absoluta största i svensk idrott och att få vara en del av det och att vara en AIK:are känns väldigt hedrande och ärofullt, säger Åkerblom till AIK:s hemsida. 

Kontrakt över två säsonger

Utöver uppdraget i HC Thurgau har Åkerblom även varit i Tre Kronor, Björklöven och Leksand som tränare. 

– Jag är en ledare som tror på att klubbhjärta, identitet och kultur spelar en stor roll för att bli framgångsrika över tid och som lag vill jag se att man kontinuerligt jobbar hårt för varandra. Som tränare vill jag jobba aktivt och tydligt med delaktighet, då det är väldigt viktigt för mig att spelargruppen hålls delaktig och är involverad i det vi ska jobba med framöver, fortsätter han. 

Kontraktet är skrivet över två säsonger. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.