Elfsborg kan spela hemma i Göteborg – strejk hotar

Publicerad 2024-04-16 18.26

Kommunal kan gå ut i strejk på torsdag.

Det gör att Elfsborg kan få byta hemmaplan.

Måndagens allsvenska hemmamatch mot Kalmar kommer då att spelas på Bravida arena i Göteborg.

Facket Kommunal har varslat om strejk runt om i landet sedan förhandlingar om ett nytt kollektivavtal gått i baklås.

Kommer inte parterna överens går de ut i strejk på torsdag morgon – och Elfsborg måste spela på sin reservarena, Häckens hemmaplan Bravida arena.

– Blir det en strejk som bryter ut på torsdag morgon så är det inga större evenemang på Borås arena. Det innebär att det inte blir några allsvenska matcher så länge det blir strejk, säger Elfsborgs ekonomichef Camilla Larsson.

Väntar på besked

Elfsborg har haft möte med Borås kommun och Larsson säger att det är ett möte under onsdagen där parterna i strejkvarslet ska lämna sina förslag och komma med ett besked vid klockan 16 om de är överens eller inte.

– Skulle de vara överens är det frid och fröjd och då återgår allting till det normala. Är de inte överens har inte vi fått något besked om att det finns något nytt  datum bokat när de ska sätta sig till förhandling. Då fortgår det om de inte skjuter upp det eller något sådant, säger Larsson.

Förbereder ni för att kunna spela på båda arenorna nu?

– Vi kör väl lite lightgrejer fram till klockan 16 i morgon med sådant som måste vara på banan. Vi har preliminärbokat arenan så den verkligen är ledig. Vi har skrivit upp allt som behöver göras och då trycker vi på knappen klockan 16 i morgon när vi får beskedet.

Vaktmästarna påverkas

För Elfsborgs del påverkar det vaktmästarna på Borås arena som i sådana fall går ut i strejk.

– Det är vaktmästarsysslor som inte kommer att kunna genomföras. Då inser man att det inte går att ha någon allsvensk match när inga vaktmästare är på plats.

Träningarna på Borås arena kommer däremot att fortgå som vanligt.

Andra klubbar påverkas

Flera andra klubbar runtom i landet kan också påverkas av strejken. Bland annat handbollslaget IFK Skövde och damallsvenska fotbollsklubben Linköping.

– Faller strejken ut finns en överhängande risk att främst ungdoms- och breddfotbollen blir lidande. Hur länge kan verksamheten pågå om inte våra planer kan driftas efter torsdag? Det finns också fler matcher planerade på Bilbörsen arena och hur länge kan vi spela där? Vi får helt enkelt se vad som händer med strejken och med väder och vind, säger Tobias Birgersson Egbom, driftchef för idrottsanläggningarna i Linköpings kommun, till Corren.

Enligt Sportbladets uppgifter har Linköping dock fått grönt ljus för att spela sin hemmapremiär mot Häcken hemma på Bilbörsen arena.

Följ ämnen i artikeln