Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Matchstraff för Andreas Johnson.

Skellefteåstjärnan fick ett tidigt matchstraff efter en knätackling på Frölundas Linus Nässén.

– Som spelare måste man vara noggrann och göra rätt, men jag får kika på den, säger tränaren Robert Ohlsson.

Andreas Johnson, 29, har varit i händelsernas centrum under semifinalserien mellan Skellefteå och Frölunda.

Efter den första matchen anklagade han flera av Frölundas mer rutinerade spelare för att medvetet försöka skada sina motståndare. Senare under matchserien missade han en tackling, brakade rakt in i sargen och lämnade isen med en skadad axel - bara för att vara tillbaka i nästa match.

I tisdagens sjätte semifinal i Göteborg hamnade han i fokus direkt. Matchen var inte många minuter gammal när Johnson satsade hårt i en duell med Frölundas Linus Nässén bakom hemmalagets mål.

Stjärnan får matchstraff direkt

Johnson kom fel in i situationen och träffade sin motståndare med en knätackling. Efter videogranskning meddelade domarna att Johnson visades ut fem minuter och fick matchstraff. Därmed fick Johnson byta om tidigt och följa resten av matchen från omklädningsrummet.

Han ändrar riktning ett antal gånger innan han träffar. Knäskål mot knäskål. Vidrigt”, skriver den förre Frölundaspelaren Robin Figren på X som även kallar tacklingen för ”grisig”.

Linus Nässén försökte spela ett par byten efter smällen. Men efter halva första perioden lämnade han båset och begav sig ut i Frölundas omklädningsrum.

– Tråkigt med Nässén som får kliva av. Trist, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Matchen slutade 3-1 till Frölunda. Nu väntar en sjunde och avgörande match i Skellefteå på torsdag.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.