Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örebros fiasko – ligger sist efter tre omgångar

Örebro SK har inte haft det lätt efter degraderingen 2021.

Årets säsong har inte heller börjat speciellt bra.

Borta mot Öster förlorade ÖSK för tredje gången i säsongsupptakten.

– Första är halvlek tycker jag är jättedålig, säger tränaren Christian Järdler.

Christian Järdler.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Oskar Käck.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Örebro avslutade 2023 med att förlora fem av de sex avslutande matcherna. ÖSK sjönk som en sten i tabellen och när säsongen summerades var det 4-0 segern hemma mot Landskrona i näst sista omgången som räddade kontraktet i superettan.

Under vintern byggde ÖSK om och föryngrade spelartruppen. Men trots det har årets säsong börjat som fjolåret slutade.

Örebro förlorade premiären mot Skövde med 0-1, följde upp det med att förlora borta mot Sandviken med 1-2 och på .tisdagskvällen föll man borta mot Öster med 0-2. Målen gjordes av den förra ÖSK-spelaren David Seger och Vladimir Rodic.  

– Första är halvlek tycker jag är jättedålig. Vårt passningsspel är direkt svagt. Det är grunden i första halvlek. Vi ger bort bollen när vi får den, säger Örebros tränare Christian Järdler till Discovery +.

– Vi rycker upp oss i andra. Det lever tills de gör tvåan. Men totalt sett är det en svag insats där första halvlek är alldeles för dålig, fortsätter han. 

Örebro är nu det enda laget i superettan som inte har tagit poäng efter tre omgångar och är jumbo i tabellen. Härnäst väntar Varberg på hemmaplan för ÖSK:s del. Seriefavoriten Öster har i sin tur tagit sju poäng på tre matcher och delar serieledningen med Landskrona. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.