”Kommer jag knäckas om han bara vill ligga?”

”Vågar inte riskera att inte träffa honom”, skriver frågeställaren.
”Vågar inte riskera att inte träffa honom”, skriver frågeställaren. Foto: Petar Petrov/AP

Han ghostade henne, stannade med sin flickvän – men vill nu ses igen. ”Kommer jag knäckas, som förra året?”, undrar 19-åring. SvD:s psykolog svarar.

Fråga: Jag har varit förälskad i en kille i flera år. Jag är 19 och han är min första stora kärlek. Jag har alltid känt att det funnits någon slags ”connection” mellan oss, även om vi inte pratat så mycket med varandra. När han började gymnasiet skaffade han en flickvän. Till en början gjorde det ont, men efter en viss tid hjälpte det mig att komma över honom. Det trodde jag i alla fall till en början.

För det var då han började se mig, hälsa på mig och le mot mig. Det fick mig att känna mig självsäker och vi började skriva med varandra. Jag trodde att de två hade gjort slut, men efter en natt då vi sågs fick jag veta att han varit otrogen med mig. Först hade jag sådana enorma skuldkänslor, men allt eftersom mina gamla känslor för honom vällde över mig, kände jag mig berättigad till honom på något sätt. Han fortsatte skriva och tyckte vi borde ses i hemlighet, och jag höll med. Men saker gick inte som tänkt. Han stannade kvar med sin tjej och slutade höra av sig till mig, och jag blev helt knäckt.

Laddar…