Viktor Eriksson
av Viktor Eriksson

Ny spärr för massmejl via Exchange Online ska minska spam

Nyhet
17 april, 20241 min
E-postsäkerhet

Kunder med molnbaserade e-postlådor som vill överskrida den nya begränsningen kan gå över till Azure Communcation Services for Email.

No junk mail
Foto: Pau Casals / Unsplash

Microsoft planerar att bekämpa skräppost genom att införa en daglig begränsning för massutskick som kan göras via Exchange Online till 2 000 externa mottagare, rapporterar Bleeping Computer. Detta för att begränsa obehörig användning och missbruk av Exchange Online-resurser.

Förändringen kommer att börja gälla från och med januari 2025 för båda nya och tidigare användare och kommer att införas i två faser. Den första fasen inleds 1 januari 2025 och gör så att begränsningen gäller för molnbaserade e-postlådor för nyregistrerade kunder. Den andra fasen sträcker sig mellan juli och december 2025 och applicerar begränsningen för molnbaserade e-postlådor för befintliga kunder.

Exchange Online-kunder med molnbaserade e-postlådor som vill överskrida begränsningen måste övergå till Azure Communcation Services for Email, en tjänst som är särskilt utformad för att hantera “företag till kund”-kommunikationer via stora massutskick av mejl.